Agents de la Guàrdia Civil davant l'immoble on han localitzat el cos
Agents policials davant l'immoble on han localitzat el cos (EFE/Marcial Guillén)

Crim masclista a Totana: troben morta una noia de 17 anys i detenen un noi de 19

És la tercera dona assassinada a Espanya en mans de la seva parella o exparella aquest 2022

RedaccióActualitzat

Han trobat morta una noia de 17 anys que feia 24 hores que estava desapareguda a Totana, a Múrcia. La Guàrdia Civil ha detingut un jove de 19 anys, que seria la seva exparella, com a presumpte autor de l'homicidi. El noi ha confessat ser l'autor del crim. 

La família de la noia en va denunciar la desaparició dimarts i la policia ha localitzat el cos aquesta matinada. El cadàver de la menor l'han localitzat al traster d'un domicili particular. El crim s'ha confirmat com un nou cas de violència masclista.

 

És la tercera dona assassinada a Espanya en mans de la seva parella o exparella aquest 2022, i la que fa 1.129 des que es comptabilitzen, el 2003.

 

Què cal fer davant d'un possible cas de violència masclista?

Les dones que vulguin denunciar un cas de violència masclista, o les persones que sospitin d'un cas, poden fer-ho personalment, per telèfon o per whatsapp.

En cas d'emergència davant d'una agressió, es pot trucar al 112 i també hi ha el telèfon específic d'atenció i informació, el 900 900 120, que funciona sempre per a consultes i urgències. És gratuït i confidencial, i no queda registrat al mòbil.

També funciona el whatsapp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar personalment, es pot anar a la policia o als jutjats especialitzats en violència de gènere, així com a les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones o als Serveis d'Informació i Atenció a les Dones.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaDrets humansMasclisme
Anar al contingut