Fins a sis quilos de plàstic acumulava el catxalot a l'estòmac (Reuters)

Troben mort un catxalot a Indonèsia amb més de 1.000 objectes de plàstic a dins

RedaccióActualitzat

Els efectes nefastos del plàstic als mars i oceans d'arreu del món s'ha tornat a posar de manifest, un cop més. Aquesta vegada ha estat a Indonèsia, on han trobat mort un catxalot de 9 metres i mig amb més de 1.000 objectes de plàstic a l'estómac.

Més de 115 gots, 2 parells de xancletes, 4 ampolles, 25 bosses, un sac de niló,... fins a 6 quilos de plàstic, segons ha explicat al The Guardian un oficial del parc natural on han trobat l'animal.

"Tot i que no hem pogut descobrir la causa de la mort, el que hem vist és veritablement horrible" ha declarat Dwi Suprapti, una de les coordinadores de WWF Indonesia, al mateix diari.

Notícia Relacionada: El dany que causen milions de canyes llançades al mar

 

 

L'animal ha estat localitzat en aigües del parc natural de Wakatobi, al sud est de l'illa de Cèlebes, una de les més grans de l'arxipèlag indonesi, on hi viuen 260 milions de persones. Es tracta d'un parc famós entre els submarinistes per la seva gran àrea de corall i per la diversitat de vida marina, amb balenes i rajades.

Al juny, Tailàndia ja va trobar una balena morta amb 80 peces de plàstic a dins.

 

 

Un dels països més contaminants per plàstic al mar

De fet, el 60% del plàstic que acaba als oceans surt de Tailàndia, Indonèsia i tres països més, la Xina, les Filipines i el Vietnam, segons un informe del 2015 de l'organització ecologista Ocean Conservancy i el McKinsey Center for Business and Environment.

Indonèsia, el quart país més poblat del món, està en segon lloc, darrera la Xina, com la nació que més plàstic aboca als oceans, segons un altre estudi publicat a la revista Science al gener.

Notícia Relacionada: Els residus plàstics al Pacífic formen una illa com França, Alemanya i Espanya juntes

 

 

El país es va comprometre a invertir mil milions de dòlars a l'any per reduir els residus abocats al mar en un 70% el 2025. El ministre coordinador d'Afers Marítims indonesi, Luhut Binsar Pandjaitan, creu que la troballa del catxalot hauria de fer augmentar la consciència entre la població sobre la necessitat de reduir l'ús de plàstic.

Notícia Relacionada: L'any 2050 hi haurà més plàstics que peixos als oceans

El ministre ha defensat a Associated Press que el seu govern està fent esforços per reduir l'ús de plàstic, com una mesura en què encoratgen a les botigues a no proporcionar bosses de plàstic, així com programes a les escoles per conscienciar sobre el problema.

ARXIVAT A:
ContaminacióMedi ambient
Anar al contingut