Troben mort l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa en una finca de Còrdova

Blesa, condemnat a sis anys de presó, ha mort d'un tret al pit amb una escopeta de caça i les primeres hipòtesis apunten al suïcidi

RedaccióActualitzat

L'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa ha estat trobat mort a les vuit del matí en una finca de caça de Còrdova, denominada Puerto del Toro, a la localitat de Villanueva del Rey. Blesa estava esmorzant de matinada amb uns amics amb qui havia de participar en una cacera. Poc després ha deixat el grup per moure el cotxe d'on el tenia aparcat, segons han indicat alguns dels amics. I al cap d'uns minuts l'han trobat estès amb un tret al pit disparat amb una escopeta de caça. Les primeres hipòtesis apunten al suïcidi.

Segons fonts del seu entorn, l'expresident de Caja Madrid no estava especialment desanimat ni deprimit, encara que sí preocupat per la batalla legal que afrontava des de feia anys.

Fa poc més de quatre mesos, el jutge que investiga el cas de les targetes "black" va decidir que l'expresident de Caja Madrid quedés en llibertat i sense mesures cautelars, la mateixa decisió que va prendre en relació amb l'exministre Rodrigo Rato, que va ser president de Bankia. A Blesa, que el mes que ve hauria fet 70 anys, el van condemnar a sis anys de presó per apropiació indeguda de gairebé mig milió d'euros.

Targetes "black", preferents, sobresous...

Miguel Blesa va ser president de Caja Madrid entre el 1996 i el 2009. El 2013 va ingressar a presó provisional per la compra d'un banc a Florida, als Estats Units, però el van alliberar al cap de 24 hores després de pagar una fiança de 2,5 milions d'euros. El juny d'aquell mateix any el van tornar a empresonar, però van anul·lar la causa i, un cop més, va quedar en llibertat.

Poc després el van imputar pel famós afer de les preferents que investiga l'Audiència Nacional. Ara mateix, Blesa tenia pendent aquesta causa, a més del cas dels sobresous de Caja Madrid i la seva aparició als anomenats Papers de Panamà.

 

 

Una de les grans aficions de Blesa era la caça. Als últims anys anava sovint a caçar amb amics a aquesta finca cordovesa, que no era de la seva propietat. Però també va fer moltes vegades safaris de caça major. Ossos, lleons, cèrvols, pumes... L'empresari andalús tenia molta punteria per matar animals. Als Carpats va caçar un os bru d'uns 400 quilos, en un negoci limitat a Romania als més rics.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut