Troben mort el nòvio de la influencer Gabby Petito, sospitós d'haver-la assassinat
Fotografia on apareixen Gabby Petito i Brian Laundrie
Florida

Troben mort el nòvio de la influencer Gabby Petito, sospitós d'haver-la assassinat

La família de Petito demana justícia per a la jove i crea una fundació per ajudar les víctimes de violència masclista

RedaccióActualitzat

Les restes mortals trobades aquest dimecres en una reserva natural de Florida són de la parella de la influencer nord-americana de 22 anys Gabrielle Petito, assassinada a finals d'agost. Brian Laundrie és l'única "persona d'interès" en el cas de la desaparició de Petito, instagramer de viatges a qui van matar per estrangulació en una reserva nacional de l'estat de Wyoming.

L'FBI ha confirmat que la comparació de registres dentals ha permès identificar que les restes humanes trobades a la Reserva Carlton, a l'oest de Florida, són efectivament d'aquest noi de 23 anys. Van ser els seus propis pares els que van trobar les restes i van avisar la policia. Al costat de les restes hi havia articles personals de Laundrie, com una motxilla i un quadern.


Pel que estava perseguit oficialment era pel presumpte frau per l'ús de targetes bancàries de la que era la seva promesa, després de la desaparició de la noia. S'hauria gastat més de 1.000 dòlars entre el 30 d'agost i l'1 de setembre.

Els mitjans nord-americans han fet una cobertura exhaustiva de la desaparició de Petito (Reuters)


"Justícia per a Gabby"

La família de Petito demana justícia per a la jove i ho qualifica de violència masclista. Han creat una fundació per donar suport a organitzacions que ajuden a trobar persones desaparegudes o assistir víctimes de violència de gènere.

En entrevistes amb mitjans nord-americans, la família de Petito havia dit que volien veure Laundrie "tancat en una cel·la la resta de la seva vida".

Han trobat les restes del noi en una reserva natural de Florida (Reuters)


Ruta amb caravana

La parella va començar un viatge al juliol pels parcs naturals dels Estats Units. Anaven fent una ruta per diferents estats amb una caravana, i ho retransmetien a les xarxes socials.

El noi va tornar a casa dels seus pares a North Port, a Florida, l'1 de setembre, però sense ella. Ni ell ni els seus pares van col·laborar amb la policia donant informació sobre els fets que s'investigaven. Aquesta setmana l'advocat de la família, Steven Bertolino, s'ha referit al moment en què Laundrie va marxar per últim cop de casa, i assegura que estava molt afectat.


La policia va trobar el cos sense vida de la influencer a finals de setembre al Parc Nacional de Grand Teton.

Segons els forenses de Wyoming, Petito va ser víctima d'un homicidi en ser estrangulada aproximadament un mes abans que el seu cos fos trobat. Se'ls va veure per últim cop junts el 27 d'agost. Dies abans de la desaparició, una càmera d'un agent de policia va gravar una baralla entre els dos joves a Moab, Utah. Aleshores la policia ja els va aturar per possible cas de violència masclista.

Imatge de Gabby Petito a Utah difosa per la policia (Reuters)
ARXIVAT A:
Violència masclistaEstats Units
Anar al contingut