Vista aèria de la platja dels Muntanyans, a Torredembarra
Vista aèria de la platja dels Muntanyans, a Torredembarra (Turisme Torredembarra)

Troben més ossos humans a la platja de Torredembarra on van localitzar un crani

Submarinistes de la Guàrdia Civil inspeccionen la platja dels Muntanyans, on aquest dimecres s'ha localitzat un quart os, tot i que no se sap si correspon a restes humanes

Redacció/Agències

En només quatre dies, submarinistes que feien immersió a Torredembarra han trobat tres ossos humans: un fèmur, el fragment d'un crani i un de maluc.

Aquest dissabte al matí, un home que feia esnòrquel es va trobar el fragment d'un crani a la platja dels Muntanyans, entre les urbanitzacions Nova Torredembarra i Claramar. Des d'aleshores, han anat apareixent altres restes.

Molt a prop del lloc on s'havia localitzat el crani, aquest dilluns un submarinista va trobar l'os d'un fèmur.

Finalment, aquest dimarts, un banyista va localitzar un fragment de maluc a la mateixa platja.

Aquest dimecres s'ha fet una quarta troballa, tot i que encara no s'ha confirmat si aquest darrer fragment correspon a restes humanes.

Totes les troballes s'han fet a uns 100 metres de la costa i a una profunditat d'uns quatre metres.

En tots tres casos, les persones que han trobat les restes les han lliurat als socorristes de la platja, que han activat la Policia Local. Al seu torn, els agents han avisat la Guàrdia Civil, que és el cos competent al mar.

Accés a la platja dels Muntanyans, a Torredembarra (Turisme Torredembarra)
Accés a la platja dels Muntanyans, a Torredembarra (Turisme Torredembarra)

Submarinistes de la Guàrdia Civil inspeccionen la zona

La Guàrdia Civil investiga el cas en qualitat de policia judicial, en la causa oberta pel jutjat número 7 del Vendrell, arran de la troballa del crani.

El Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de l'institut armat està inspeccionant la zona on s'han trobat les restes amb l'ajuda d'una llanxa semirígida.

És probable que l'operació s'allargui perquè els submarinistes puguin analitzar una zona àmplia de la platja amb l'objectiu de localitzar més restes. Se sospita que els corrents marítims dels últims dies podrien haver escampat més restes.

"No es descarta que l'operatiu pugui durar un parell o tres de dies", ha assegurat el portaveu de la Guàrdia Civil, el caporal major Juan Carlos Lara.

Durant l'operació no s'ha tancat l'accés a la platja, tot i que la policia local i un socorrista vetllen perquè els banyistes no s'acostin a la zona on s'està treballant.

Pendents de les anàlisis d'ADN

Les restes estan pendents d'estudi a l'Institut Mèdic Forense de Tarragona. A hores d'ara, encara no s'ha determinat si pertanyen al mateix esquelet.

Mentrestant, s'està pendent d'enviar els ossos trobats al servei de criminalística de la Guàrdia Civil, a Madrid, per extreure'n l'ADN. La identificació de les restes es preveu molt complexa.

El crani trobat dissabte no tenia mandíbula, la qual cosa en dificulta l'obtenció de l'ADN. De tota manera, l'estat de conservació permet descartar que es tracti de restes recents.

El fet que els ossos hagin estat exposats a l'aigua salada i als corrents marítims també en dificulta l'obtenció de l'ADN.

Anar al contingut