Són les primeres termes que es troben a Calonge (Marc Bouza/ Grup de Recerca en Arqueologia, Història Antiga i Prehistòria UdG
Sant Antoni de Calonge

Troben les restes d'unes termes de l'any 80 aC al jaciment romà del Collet

Són les primeres termes romanes que s'han trobat a Sant Antoni de Calonge

Eva Geronès i SistanéActualitzat

Al Baix Empordà, en un turó de la vila de Sant Antoni de Calonge, a tocar de mar, hi trobem el jaciment arqueològic del Collet, del segle II abans de Crist.

Els darrers anys les excavacions fetes en aquest jaciment s'han centrat a la vil·la romana, que conté parts fundades en èpoques diferents: l'època republicana, cap a l'any 80 aC, i l'època imperial, cap a l'any 70 dC.

A la primera vil·la, la més antiga, ara hi han aparegut unes termes i restes de menjar.

S'hi han trobat ceràmiques i cisternes de raïm (ACN/Xavier Pi)

A les termes s'hi han trobat uns tubs de ceràmica que servien per canalitzar l'aire i escalfar l'espai. Tot i aparèixer molt esmicolats, són de gran importància, ja que han permès posar data a aquest espai, com explica el director de l'excavació, Marc Bouzas Sabaté:

"Les termes són un element que solen tenir les vil·les romanes i que en el cas de Calonge encara no havíem trobat. Però, a més, és interessant perquè ens permet posar-les en el context de la vil·la augustal."

També s'hi han trobat restes de menjar (ACN/Xavier Pi)

També s'han trobat, en unes cisternes, grans de raïm i espines de peix que obren una altra línia d'investigació als experts sobre l'alimentació dels vilatans, com s'explica en aquest vídeo:

 

 

ARXIVAT A:
PatrimoniArqueologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut