Illes Malvines

Trobades les restes del cuirassat insígnia de l'armada alemanya a la I Guerra Mundial

El SMS Scharnhorst era el vaixell insígnia de l'armada alemanya a l'Àsia Oriental i a l'Atlàntic i es va enfonsar amb 860 homes a bord

RedaccióActualitzat

Ha trigat 105 anys a ser localitzat, però fa poques setmanes, una expedició d'exploració al voltant de les illes Malvines (Falkland per als britànics) ha aconseguit trobar el buc del vell cuirassat enfonsat a més de 1.610 metres de fondària.

Mensun Bound, el líder de la missió d'exploració qualifica d'"extraordinari" el moment en què les càmeres del vaixell d'exploració submarina Seabed Constructor van captar la primera imatge de l'imponent vaixell de guerra.

 

Després d'un segle a mercè dels corrents marins i amb les evidències de com la vida subaquàtica s'ha apoderat dels habitacles del vell cuirassat, el SMS Scharnhorst encara conserva a lloc els seus imponents canons que van ser el terror del Pacífic i l'Atlàntic durant la I Guerra Mundial.

 


Els responsables de la descoberta afirmen que trobar a més de mil metres de profunditat un gran vaixell de guerra com aquest és molt emocionant, perquè durant mesos treballen "caçant ombres al fons marí"

105 anys després, les restes del vaixell insígnia de l'armada alemanya, comandat pel vicealmirall Maximilian Gran von Sppe i amb una tripulació de 860 mariners, manté la seva magnificència.

 

El SMS Scharnhorst va tenir una vida curta. El van construir a les drassanes d'Hamburg i el van avarar l'octubre de 1907. Quan va esclatar la Primera Guerra Mundial, Alemanya el va enviar a l'Àsia Oriental per enfrontar-se a l'armada britànica i va ser a la batalla de les illes Malvines on dos vaixells de l'esquadra de l'Imperi Britànic el van enfonsar el 8 de desembre de 1914.

 

ARXIVAT A:
PatrimoniPrimera Guerra Mundial
Anar al contingut