Barcelona

Troben enmig del carrer documents confidencials sobre el dispositiu de seguretat de la visita del papa

Les forces encarregades de la seguretat de la visita del papa a Barcelona han perdut un dossier d'onze fulls d'informació sobre el dispositiu policial previst. Un veí se l'ha trobat aquesta setmana mentre passejava el gos per la Via Augusta. En aquests documents hi apareix informació confidencial, amb noms, telèfons i correus electrònics d'alts càrrecs dels cossos de seguretat. També hi apareix el nombre de càmeres de seguretat i inhibidors de freqüència que s'han instal·lat al barri de la Sagrada Família. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han minimitzat en declaracions a Catalunya Ràdio la troballa i no tenen previst canviar l'operatiu de seguretat. Afirmen que els papers perduts no són rellevants.

Actualitzat
El veí va trobar dimarts a la nit la documentació confidencial sobre una part del dispositiu policial previst per a la visita del papa a Barcelona per dedicar la Sagrada Família. Ho va fer mentre passejava el gos per la Via Augusta de Barcelona, entre la travessera de Gràcia i el carrer de Lluís Antúnez, en ple centre de la ciutat i molt a prop d'on hi ha ubicada una comissaria de la Policia Nacional. El veí va decidir portar-la a l'emissora de ràdio RAC-1, que s'ha fet ressò de la troballa. Poc després de donar-a a conèixer, els Mossos s'han presentat a la seu de l'emissora i s'han fet càrrec de la documentació.

Fonts de la policia catalana i espanyola han reconegut a Catalunya Ràdio que en el dossier hi apareixen documents com una llista de 21 noms, números de telèfon i mòbils i adreces de correu electrònic d'alts càrrecs dels cossos de seguretat, amb el segell del Ministeri de l'Interior, que es van reunir el 7 d'octubre per parlar de l'organització del Centre de Coordinació Operativa.

En un altre dels documents, amb data del 5 d'octubre i segellat, la Unitat Central de Protecció del cos proposaria quan ha d'entrar en funcionament el Centre de Coordinació Operativa, a més de donar detalls sobre els materials que es necessiten per cobrir la seguretat del pontífex en la seva visita i el nombre d'agents.

En un tercer text es detallarien el nombre de càmeres de seguretat i d'inhibidors de freqüències que hi haurà als voltants de la Sagrada Família, a més d'una relació dels hotels de Barcelona on s'allotjarà el seguici de Benet XVI.

Finalment, els papers també inclourien un número d'adreça IP i el nombre de mòdems que demana la policia d'un sistema per interceptar i analitzar qualsevol mena de comunicació digital.

No canviaran el dispositiu de seguretat

Fonts dels Mossos d'Esquadra han assegurat que ara "analitzaran i estudiaran" el cas. De moment, però, ja han avançat, juntament amb fonts de la Policia Nacional, que no tenen previst canviar l'operatiu de seguretat. A més, afirmen que els papers perduts no són rellevants.

La delegació del Govern, per la seva part, ha informat que la pèrdua d'aquests documents ja es va notificar fa un mes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut