La petita Cleo a l'hospital on li han fet una revisió després del rescat (Reuters/Western Australia Police Force)

Troben en una casa Cleo Smith, la nena australiana de 4 anys segrestada fa 18 dies

L'han trobada tancada en una habitació i han detingut un home de 36 anys, després d'una investigació a contrarellotge sense precedents al país

Actualitzat

La policia australiana ha trobat en bon estat de salut Cleo Smith, una nena de 4 anys que feia 18 dies que estava desapareguda. Tots els indicis apunten que la van segrestar. El desenllaç ha estat feliç, però no és el més habitual en els casos de desaparició de menors.

La mateixa policia ha qualificat el cas de "miracle" i el primer ministre, Scott Morrison, ha assegurat que la localització de la nena és "un gran moment d'alegria".

La petita Cleo, que ja és amb la seva família, se la veu somrient amb un gelat a la mà i saludant la càmera que li ha fet la fotografia difosa per la policia, a l'hospital on li han fet una revisió mèdica, després del rescat. Tot i això hi ha moltes incògnites sobre el cas.

La casa de Carnarvon on han trobat la nena tancada amb clau (Reuters)

"Em dic Cleo"

La policia ha treballat a contrarellotge. Una pista rebuda aquest dimarts els ha portat, de matinada, a una casa de la localitat de Carnarvon, a només uns 3 quilòmetres d'on la nena vivia amb la seva família i a uns 100 quilòmetres al sud del càmping on va desaparèixer el passat 16 d'octubre.

Cap a la una de la matinada, quatre agents han entrat a la casa i hi han trobat la petita Cleo Smith en una de les habitacions, tancada amb clau.

L'agent Cameron Blaine ha explicat, emocionat, el moment en què ha trobat la menor: "Volia estar completament segur que era ella i li he preguntat: com et dius?" L'hi he preguntat tres vegades i ella m'ha mirat i ha dit: "Em dic Cleo."

"Com et dius?", li ha preguntat l'agent (Reuters/Western Australia Police Force)

Poc després de trobar la nena, la policia ha detingut un home de 36 anys, inquilí de la casa, que no té cap vincle amb la família de la Cleo. La policia l'està interrogant i de moment no ha presentat càrrecs contra ell. Tampoc no ha volgut donar gaires detalls del sospitós, que diuen que "està col·laborant". Només han dit que esperen presentar una acusació formal en les pròximes hores.

Aquesta ha estat una de les investigacions més grans i importants de la història recent a Austràlia. Un cas que s'ha comparat amb la desaparició de Madeleine McCaan, el 2007 a Portugal, però amb un final molt diferent.

Un cas inusual

La criminòloga Xanthe Mallett ha dit a la televisió local que haver-la trobat amb vida "és un miracle". "És altament inusual trobar una nena segrestada viva i més després de tant de temps", ha assegurat.

Quan va desaparèixer, Cleo estava amb la seva mare, Ellie Smith, i el seu padrastre, Jake Gliddon, al càmping Blowholes Shacks, a Macleod, a uns 900 quilòmetres al nord de Perth, la capital de l'estat d'Austràlia Occidental. La família va veure la nena cap a dos quarts de dues de la matinada, quan es va despertar per demanar aigua. Fins que no es van llevar al matí, no es van adonar que la nena i el seu sac de dormir no hi eren.

La policia australiana va témer que la nena havia estat segrestada, perquè la tenda de campanya tenia una tanca de seguretat a una alçada inaccessible per a la nena. Es va oferir una recompensa d'un milió de dòlars australians (uns 640.000 euros) per qualsevol informació que ajudés a trobar la nena.

Gran anunci a Perth de la recompensa d'un milió de dòlars australians (Reuters)

En la investigació hi han treballat un equip de 140 policies i hi han col·laborat molts voluntaris. S'han seguit milers de pistes i s'han analitzant totes les trucades i informacions que els han arribat. Un treball que ha elogiat el primer ministre de l'estat, Mark McGowan:

"Hi han posat el cor i l'ànima i han utilitzat la millor tecnologia, també tot el seu instint i no han deixat cap pedra sense moure. Tothom s'hi ha implicat, una feina meravellosa, és una feina policial increïble, una feina detectivesca increïble. Crec que això serà examinat per les forces policials d'arreu del país i, de fet, d'arreu del món. Així que felicitats a la policia d'Austràlia Occidental."

En el seu entusiasme, el primer ministre, no ha descartat que se'n faci una pel·lícula.

Desenllaç feliç

De moment, s'investiguen les circumstàncies de la desaparició i segrest de la nena, i queden encara moltes incògnites per desvelar, però per a la petita i la seva família el malson ha acabat.

Un cop ha estat rescatada, un agent ha trucat a Ellie Smith, la mare de Cleo, a qui no havien pogut avisar abans: "Hi ha algú que vol parlar amb vosaltres", els ha dit abans de posar la nena al telèfon.

Després de dies d'angoixa, Ellie ha publicat en un missatge a Instagram: "La nostra família està completa de nou."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ellie Smith (@elliejaydee23)

 

ARXIVAT A:
MenorsPolicialAustràlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut