Detall de les restes trobades al massís Les Diablerets en perfecte estat de conservació (EFE)
Detall de les restes trobades al massís Les Diablerets en perfecte estat de conservació (EFE)
Ginebra

Troben els cossos congelats d'una parella desapareguda fa 75 anys als Alps suïssos

Estaven en perfecte estat de conservació i, a l'espera de les proves d'ADN, tot indica que són un matrimoni desaparegut el 1942

RedaccióActualitzat

Troben en perfecte estat de conservació els cossos congelats d'una parella que va desaparèixer l'any 1942 en un massís dels Alps, al sud de Suïssa. A l'espera d'un test genètic que ho confirmi, tot fa pensar que es tracta d'un matrimoni que va desaparèixer el 5 d'agost de fa 75 anys, quan van sortir a la muntanya a cuidar el seu bestiar.

La parella, Marcelin i Francine Dumoulin, tenia 7 fills que van ser adoptats per famílies d'acollida. Una de les filles, Marcelin Udry-Dumoulin, que llavors tenia 4 anys, ha dit que després de tota una vida buscant-los podran, finalment, acomiadar-los com cal:

"Ens hem passat tota la vida buscant-los, sense parar. Sempre hem pensat que algun dia celebraríem el funeral que es mereixien"

Els cossos els ha trobat un operari d'una estació d'esquí, l'un al costat de l'altre, al massís de Les Diablerets. A més de roba dels anys 40, portaven motxilles i també hi havia una ampolla, un llibre i un rellotge.

Els cossos eren a 2.615 metres d'altitud. La dona, que era mestra, no solia acompanyar el seu marit, sabater, en les sortides a alta muntanya perquè la major part de la seva vida adulta la va passar embarassada.

Probablement, la parella va caure per una esquerda. Els cossos han estat 75 anys sepultats pel gel fins que, a mesura que la glacera ha minvat, han tornat a sortir a la llum. "Al funeral no em vestiré de color negre. Crec que el blanc és més apropiat, perquè representa l'esperança que mai he perdut", ha explicat la filla dels desapareguts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut