Troben el vaixell enfonsat en aigües més fondes: un destructor de la II Guerra Mundial

Han localitzat a 7.000 metres de fondària un vaixell americà enfonsat el 1944

RedaccióActualitzat

El USS Samuel B. Robert és ara el vaixell enfonsat trobat a més profunditat. L'ha localitzat una expedició d'una companyia de Texas a 6.895 metres de fondària, a les Filipines.

Aquest destructor nord-americà es va enfonsar el 25 d'octubre de 1944 en la batalla de Samar per recuperar el control de les Filipines, colònia dels Estats Units, de les forces japoneses.

El vaixell l'han filmat des d'un submergible de l'empresa Caladan Oceanic, una companyia que es dedica a la tecnologia submarina.

Per fer una comparació, el Titanic descansa sota 4.000 metres d'aigua de mar.

El fundador de Caladan, Victor Vescovo, ha difós les imatges a les xarxes socials:


L'empresa ha fet vuit immersions per filmar les restes del vaixell 


89 morts per ferides i atacs de taurons

L'USS Samuel B Robert, també conegut com a Sammy B, té una història èpica. Es va enfonsar 10 mesos després d'estrenar-se quan portava una tripulació de 224 persones.

Aquest destructor va ser un dels quatre vaixells que es van enfonsar a la batalla de Samar, un enfrontament emmarcat en la Batalla del golf de Leyte per recuperar el control de les Filipines, en mans japoneses.

El vaixell va estar tres dies surant a l'espera d'un rescat, segons els registres de la Marina americana. Finalment, hi van morir 89 persones, la majoria per les ferides de la batalla o per atacs de taurons.

El primer per 500 metres

El Sammy B ha tret el títol al USS Johnston, un altre destructor americà que va enfonsar en la mateixa batalla, però a 6.500 metres de profunditat.

La primera plaça li ha durat ben poc, al Johnston. El va localitzar el mateix equip de Caladan ara fa un any. 

L'empresa busca un altre vaixell encara a més profunditat, el USS Gambier Bay. En aquest cas és un portaavions enfonsat per la joia de la corona japonesa, el Yamato. Se suposa que està a més de 7.000 metres, però l'expedició encara no ha pogut localitzar-lo.

ARXIVAT A:
Segona Guerra Mundial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut