Sobreviure sense teatre per la Covid-19
Londres

Troben el lloc on vivia William Shakespeare quan va escriure "Romeo i Julieta"

El dramaturg anglès vivia al bell mig de l'actual City i queden ben pocs edificis de l'època encara en peu

RedaccióActualitzat

"Amb vistes al cementiri de l'església de St. Helen". Aquesta és una de les indicacions que han portat un investigador de la figura de  William Shakespeare a localitzar on vivia el dramaturg anglès quan va escriure "Romeo i Julieta", una de les seves obres més conegudes.

Després de 10 anys d'investigacions, l'historiador Geoffrey Marsh ha arribat a la conclusió que Shakespeare vivia al número 35 del carrer Great St Helen, al centre de l'actual City.

Però, a l'actualitat, poc queda en peu del que podria veure Shakespeare des de les seves finestres: només la façana de l'església de St. Helen està igual que llavors. La resta del paisatge ha canviat radicalment. La petita església queda molt a prop d'un dels gratacels més famosos de la City londinenca: "The Gherkin", dissenyat per Norman Foster.

 

Al lloc on hi havia l'edifici on vivia Shakespeare ara s'aixeca un imponent edifici d'oficines amb la façana de vidre.

Els últims anys del segle XVI, William Shakespeare vivia en un edifici propietat de la companyia "Leathersellers", que liderava el comerç de la pell de l'època isabelina. Les propietats d'aquesta companyia tenien vistes al pati del cementiri de St. Helen.

En aquest moment, Shakespeare ja era un escriptor conegut i cotitzat, segons explicat Marsh:

"Pocs anys després d'emigrar a Londres des de Stratford-upon-Avon, ja podia permetre's viure en una de parròquies més riques de Londres, molt a prop de personatges poderosos, rics comerciants, metges de la noblesa i músics de renom."

"Aquells comerciants tenien vincles amb tot Europa i els metges viatjaven a universitats d'Itàlia i Alemanya. Viure tan a prop d'aquells professionals va impulsar la posició social de Shakespeare i va ajudar a desplegar la seva carrera de dramaturg".


La fama li va arribar de seguida i va aconseguir fer prou diners per comprar un escut d'armes per a la seva família i comprar-se una casa cara i espectacular a la seva localitat natal, Stratford-upon-Avon.

 

Un edifici recuperat de l'època isabelina a la localitat natal de Shakespeare, Stratford-upon-Avon (Reuters)

Anar al contingut