Els equips de rescat han trobat el cos de Julen aquesta matinada (Reuters)
Els equips de rescat han trobat el cos de Julen aquesta matinada (Reuters)

Troben el cos sense vida del petit Julen dins el pou de Totalán

Segons el delegat del govern espanyol a Andalusia, Julen va caure en caiguda lliure pel pou fins als 71 metres de profunditat

RedaccióActualitzat

Els equips de rescat han localitzat aquesta matinada el cos sense vida del petit Julen. El nen va caure al pou d'una finca familiar de Totalán, a Màlaga.

A quarts de dues, els miners han aconseguit arribar fins al pou on el petit havia caigut ara fa tretze dies.

El cadàver del nen estava atrapat en un conducte de 25 centímetres de diàmetre i 107 metres de profunditat, que s'havia perforat per fer prospeccions d'aigua. El pou s'havia obert sense llicència en uns terrenys d'un familiar del nen i no estava senyalitzat.

El cos del petit de dos anys ja l'han traslladat a l'Hospital Universitari de Màlaga per fer-li l'autòpsia. Ara, els forenses hauran de determinar si el nen va morir en el moment que va caure al pou o en els dies posteriors.

Pendents de l'autòpsia

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha dit que, un cop feta l'autòpsia, "s'obrirà una investigació" de totes les circumstàncies "d'aquest tràgic succés" i ha explicat que fins ara tot els esforços s'havien centrat en rescatar Julen del pou de Totalán. Grande-Marlaska diu que s'investigarà si hi ha hagut cap negligència en l'accident.

El ministre ha dit que en les feines de rescat "s'ha fet tot el que humanitàriament i tècnicament era possible per intentar rescatar el nen amb vida" i ha qualificat de "molt complex des del punt de vista tècnic" el rescat que "s'ha fet a contrarellotge".


A 71 metres de profunditat

El delegat del govern a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, ha explicat aquest matí que el cos del nen s'ha trobat cobert de terra a 71 metres de profunditat. Segons ha explicat Rodríguez, la posició del cos permet determinar que la caiguda va ser "ràpida i lliure" fins a la profunditat on se l'ha trobat.

El delegat del govern ha donat altres detalls de l'operació de rescat, que ha tingut un final tràgic, com el fet que el nen només disposava per respirar de l'aire que hi havia entre els seus peus i el cap.

A més, Alfonso Rodríguez ha demanat que tots els propietaris de terrenys on s'hagin fet pous de manera incorrecta que s'afanyin a segellar-los per evitar que torni a passar una "circumstància tan desgraciada".

L'Ajuntament de Màlaga ha decretat tres dies de dol per la mort del nen i aquest matí a les onze ha convocat un minut de silenci per la mort del nen.

Dos miners dins la càpsula que baixa pel tub paral·lel al pou on va caure Julen (EFE)

 

Les operacions de rescat de Julen han estat llargues i molt complexes, i els equips de socors han hagut de canviar diverses vegades d'estratègia. Els equips de rescat i els miners que han participat en les feines per arribar fins al cos del nen s'han trobat moltes dificultats, sobretot per la duresa del terreny.

Per fer l'últim tram, que unia el pou original on era el cos amb la galeria paral·lela que es van construir, vuit miners van haver d'excavar a mà i en posició horitzontal els 4 metres de conducte. A més, s'han hagut de fer almenys quatre microvoladures.

 

ARXIVAT A:
Julen
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut