L'home detingut té antecedents per violència masclista

Troben el cos d'una noia desapareguda a Carcaixent el 2019 i detenen el presumpte assassí

La Guàrdia Civil va detenir el sospitós de l'assassinat, qui va confessar que la va matar i va donar la ubicació del cos

RedaccióActualitzat

Nou cas de violència masclista, ara al País Valencià. Aquest dijous, la Guàrdia Civil ha localitzat el cos sense vida d'una jove de 19 anys desapareguda el novembre de 2019 a Carcaixent, a la Ribera Alta.

Dimecres es va detenir el presumpte assassí de la jove a nou quilòmetres, a la localitat de Manuel. L'home, de 30 anys, va confessar que la va matar i també el lloc on va deixar el seu cos. El detingut té antecedents per violència masclista, i podria passar a disposició judicial aquest dissabte.

La Guàrdia Civil va trobar les restes humanes en un pou de reg de 20 metres de profunditat, en una finca que havia estat propietat de la família del sospitós de l'assassinat.

Segons fonts de la investigació, el cos es troba molt deteriorat i s'hauran de practicar anàlisis genètiques per confirmar plenament la identitat de la víctima, tot i que la policia dona per fet que es tracta de la dona.

El cos s'ha trobat en una finca que va ser propietat de la família del detingut (Jorge Gil / Europa Press )

La víctima, nascuda el 24 de gener de 2000, vivia a Carcaixent i va ser vista per última vegada el 17 de novembre de 2019.

La seva mare va posar una denúncia onze dies després de la seva desaparició. En un primer moment, el seu cas es va relacionar amb la desaparició de Marta Calvo, ja que coincidien en l'espai i temps i l'autor confés de l'assassinat, Jorge Ignacio PJ, era sospitós de la mort de dues joves més.

Fonts policials han atribuït el retard en la detenció de l'home a la necessitat dels investigadors d'acumular proves que facilitessin la confessió i la troballa del cos de la víctima, i que donessin peu a una resolució judicial condemnatòria.

Durant la investigació, fonts pròximes a la víctima van explicar que l'home l'havia assetjat repetides vegades. El presumpte assassinat, però, no formarà part del recompte oficial de víctimes ni es processarà com a crim masclista perquè el Codi Penal demana que hi hagi una relació afectiva prèvia entre víctima i agressor.

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha condemnat l'assassinat de la jove i ha qualificat la violència masclista de "terrorisme naturalitzat":
 

 

On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que creguin que poden estar patint violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències; és gratuït; no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

Des de l'abril de 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.
 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut