Un allau de fang ha enterrat cases i cotxes a l'illa italiana d'Ischia
Una allau de fang ha enterrat cases i cotxes a l'illa italiana d'Ischia (Reuters/Ciro De Luca)

Almenys vuit morts, entre ells tres menors, a l'esllavissada de terra a Ischia

Encara hi ha quatre persones desaparegudes que els equips d'emergència busquen sota el fang

RedaccióActualitzat

Els equips de rescat han trobat la vuitena víctima mortal de l'esllavissada de terra de la matinada de dissabte, que les pluges torrencials van causar a l'Illa d'Ischia, al golf de Nàpols.

Aquest dilluns s'ha trobat el cadàver d'un home, un dels desapareguts a Casamicciola, la població més afectada pel corriment de terres. Ara queden quatre persones que encara no han estat localitzades. A més hi ha 4 ferits i 230 desplaçats, segons les autoritats.  

La cerca se centra sobretot al soterrani d'una de les cases arrasades pel despreniment d'una part de la muntanya, però per accedir-hi també es treballa en la neteja del camí. Els accessos i els camins coberts de fang són un dels obstacles que han de superar els equips d'emergència. 
 

Entre els 8 morts hi ha dos infants i un nadó

Aquest diumenge es va trobar el cos d'una nena de cinc o sis anys en una habitació inundada de fang, segons la prefectura de Nàpols, que coordina les tasques de rescat.

Abans s'havia trobat un altre nen i un nadó de dies, que podrien ser de la mateixa família, segons informacions no confirmades de mitjans locals.

És la zona on han trobat els dos nens on s'està buscant intensament. Es tem que "en aquest punt hi hagi també els altres desapareguts, però és complicat perquè a aquesta zona només s'hi pot arribar a peu", ha explicat el cap de comunicació dels Bombers, Luca Cari.

Entre les víctimes mortals també hi ha una dona gran, a més de la dona de 31 anys que van localitzar dissabte i que vivia al lloc del desastre amb el seu xicot, desaparegut.

Gent contemplant la catàstrofe a Ischia (Reuters/Ciro De Luca)

La major part de les destrosses s'han concentrat al municipi de Casamicciola Terme, al vessant nord. Les pluges torrencials que hi van caure dissabte van causar inundacions i una esllavissada de terra.

Una part de la muntanya de l'Epomeu va cedir i va arrasar diverses cases, on ara treballen amb moltes dificultats els equips d'emergència, reforçats amb unitats arribades sobretot des de Nàpols i per les forces armades.

Els equips de rescat treuen un cotxe de l'aigua (Reuters/Ciro De Luca)

Els equips d'emergències han aconseguit rescatar dues persones arrossegades per l'aigua dins del seu cotxe i un home que estava colgat pel fang. 

Les zones sepultades estan sent rastrejades per gossos a la recerca de senyals de vida sota la runa, mentre que un vaixell de la Guàrdia Costanera ha buscat per la costa, on van ser arrossegats cotxes i autobusos.

Equips de submarinistes comproven que no hi hagi cap persona atrapada a l'interior dels vehicles que han acabat al mar.

 

El govern de Giorgia Meloni ha decretat l'estat d'emergència i ha aprovat un paquet d'ajudes de dos milions d'euros
 

20.000 cases construïdes en llocs de risc

Entre els habitants de l'illa creix la indignació. Fa temps que denuncien la falta de mesures preventives per part de les autoritats, com impedir la tala d'arbres de les muntanyes per construir-hi urbanitzacions il·legals, que han agreujat les conseqüències de les pluges.

Actualment, una tercera part de les 60.000 cases que hi ha a Ischia van demanar una amnistia per estar construïdes on no es podia, denuncia l'associació Legambiente.

Protecció Civil ha advertit aquest dilluns que "al 94% de municipis italians hi ha risc d'inundacions, esllavissades o erosió costanera", ha dit el cap de l'Agència Nacional de Protecció Civil, Fabrizio Curcio. "Tot Itàlia està en risc", ha afegit.

ARXIVAT A:
Itàlia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut