Troben morts dos nens al País Valencià de 5 mesos i 3 anys

Detenen la mare i el pare de les criatures, encara que cap dels dos ha confessat l'autoria dels fets

RedaccióActualitzat

Apareixen morts dos germans de tres anys i de cinc mesos desapareguts a la localitat valenciana de Godella, a l'Horta del Nord. La mare i el pare dels menors han estat detinguts i es preveu que aquest dissabte passin a disposició judicial. Els cadàvers dels dos menors es van localitzar aquest dijous després d'hores d'interrogatoris als pares, que durant una bona estona es van negar a col·laborar.

Un centenar de persones s'han reunit aquest divendres al migdia davant de l'Ajuntament de Godella per mostrar el condol per la mort de les criatures i han guardat dos minuts de silenci en record seu.

Un jutjat de Paterna n'ha assumit la investigació. Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la causa queda oberta per dos delictes d'homicidi.

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha explicat que cap dels dos ha reconegut l'autoria dels fets. Tot i que, en un primer moment, la mare no va mostrar una actitud de col·laboració amb la Guàrdia Civil i manifestava declaracions confuses, com que els seus fills "havien de ressuscitar", finalment va ser ella qui va assenyalar als investigadors on eren els cadàvers.

Els cossos dels dos nens estaven enterrats molt a prop de la casa on vivien i separats per uns metres. Un a 75 metres de la casa, i l'altre, a un 150 metres.

Fulgencio no ha detallat si el pare ha atribuït a la mare l'assassinat dels menors ni tampoc si estava sota l'efecte d'alguna substància, dades que estan sota secret de sumari i que determinaran les pràctiques forenses.

Així mateix, el delegat del govern espanyol tampoc ha volgut donar una resposta clara sobre si hi havia violència de gènere; ha contestat que "difícilment" es pot considerar així, "però que, en tot cas, ho haurà de determinar la investigació".

A partir d'ara es faran les autòpsies i continuaran els interrogatoris, i s'espera que les proves forenses aclareixin les causes del succés.

Els nens els va veure per últim cop dimecres una amiga de la família que els va dur menjar. El dispositiu de recerca es va iniciar en rebre, dijous al matí, almenys dues trucades que alertaven que s'havien sentit crits a la casa, que, pel que sembla, estava ocupada il·legalment per la parella.

 

La cerca dels nens desapareguts ha implicat un gran desplegament, amb un centenar d'efectius

 

Segons testimonis, la mare va sortir dijous al matí de la casa que ocupaven gairebé sense roba i ensangonada, i la van trobar, unes hores després, amagada en un bidó.

 

 

Segons fonts de la investigació, els serveis socials de la zona havien obert un expedient sobre la família que hauria comportat la retirada de la custòdia dels fills.

En una declaració institucional, l'Ajuntament de Godella no ha confirmat que hi hagués un expedient obert. El que sí que ha admès són dues trucades, els dies 11 i 13 de març, per part de l'entorn familiar que alertarien d'un possible conflicte.

En la recerca pels voltants de Godella hi van participar més d'un centenar d'efectius de la policia i de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració de Protecció Civil i Bombers, inclosos bussos i el cos de rescat de muntanya, que han examinat els pous de la zona.

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut