Confirmen que els cossos trobats a Aigüestortes són de la parella desapareguda

La metereologia adversa els hauria fet confondre amb el camí de tornada al cotxe

RedaccióActualitzat

Els cossos de la parella d'excursionistes de Lleida arribaven aquest migdia a l'heliport de Vielha i des d'allà un cotxe fúnebre els ha transportat fins a l'Institut Anatòmic Forense de Lleida on se'ls està practicant l'autòpsia.

Després de 4 dies de recerca i d'acotar molt la zona, una unitat de muntanya dels Mossos d'Esquadra ha trobat aquest matí dos cadàvers a tocar de l'estany de Pòdo.

Ho explicava Juanmi Riu, cap del GRM-Pompièrs d'Aran.

"Hem vist avui que el nivell de neu havia baixat respecte ahir a la tarda per això hem pogut trobar aquestes persones que estaven semienterrades a la neu."

Tot apunta que les causes de la mort van ser les condicions meteorològiques adverses que hi havia el cap de setmana passat a la zona d'Aigüestortes. Però ho acabarà de confirmar l'autòpsia.

L'últim cop que se'ls va veure vius va ser divendres  al refugi de Colomers i ha estat a partir d'aquest punt on s'ha rastrejat minuciosament la zona.

 

Sembla que, també pel mal temps, es devien confondre i en lloc de continuar per la ruta dels Carros de Foc direcció l'Estany de Sant Maurici, on tenien el cotxe, van agafar un altre camí que rodeja el circ de Colomers perquè els cossos s'han trobat a 4 metres de l'estany de Pòdo i darrere d'una roca.

"Pels indicis que es tenen es van intentar posar darrera de la roca per protegir-se del vent, sobretot. Era un dia en molt males condicions i malauradament no van poder sortir."

La parella, de qui es va denunciar la desaparició dilluns, són dos metges residents de 27 anys. No se'n tenia notícia des del divendres 25, i tampoc van arribar a casa diumenge 27, quan els esperaven.


Quatre dies de cerca

Dilluns, per acotar la zona de recerca, molt extensa, es va intentar reconstruir la ruta que haurien seguit els joves pels diferents refugis de muntanya de la zona.

Es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees en un tram de la travessa Carros de Foc, que va des del refugi de Colomers —l'últim lloc on van ser vistos el 25 de setembre— fins al poble d'Espot (Pallars Sobirà), punt on es va localitzar el seu cotxe.

Dimarts, el desplegament es va ampliar i es va instal·lar un centre de control a l'heliport de Vielha per coordinar tots els recursos.

La cerca també s'ha complicat pel vent i la nevada primerenca que va caure el cap de setmana, que van causar importants acumulacions de gruixos en diferents punts del parc.

Aquest fet va obligar a aplicar la tècnica de cerca dels desapareguts per allaus.

En l'operatiu hi han participat especialistes de muntanya de diferents cossos: efectius dels Bombers de la Generalitat, dels Pompièrs d'Aran, de la Guàrdia Civil, dels Mossos d'Esquadra, dels Agents Rurals i dels agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran. En total, 41 persones amb tres helicòpters.

Des de protecció civil es demana molta precaució de cara a aquest cap de setmana perquè al Pirineu torna el temporal i hi haurà una baixada dràstica de les temperatures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut