La majoria dels cadells estaven malalts, i un ha estat hospitalitzat (Ajuntament de Barcelona)

Troben cadells malalts i morts en una botiga d'animals de Barcelona

La inspecció l'ha fet l'Ajuntament de Barcelona arran de les denúncies rebudes de clients que havien comprat animals malalts
Redacció Actualitzat
TEMA:
Maltractament animal

Cadells de gos malalts que no rebien l'atenció veterinària adequada però que estaven a la venda, i animals morts, en un congelador, que no havien estat declarats.

Això és el que s'ha trobat durant la inspecció a la botiga Ladridos de la Via Júlia de Barcelona, al districte de Nou Barris.

L'han feta el Departament de Gestió i Protecció dels Animals, dependent de l'Ajuntament, acompanyat de la policia local i la Guàrdia Urbana.

L'origen de la inspecció està en les denúncies rebudes de diversos clients que havien comprat animals en aquesta botiga que estaven malalts.

 

Entre els cadells que estaven a la venda n'hi havia de malalts


Les denúncies apuntaven que els responsables de la botiga estarien portant els animals de manera irregular des del centre i el sud d'Espanya.

S'hi han trobat trenta cadells de gos, la majoria dels quals estaven malalts.

A tres dels boxs, per exemple, s'hi ha detectat coronavirus caní.

Malgrat això, la meitat estaven a la zona de venda. Una dotzena més estaven a la zona de quarantena de l'establiment, i dos estaven a la zona d'hospitalització.

Un d'aquests últims ha estat ingressat en un hospital veterinari perquè s'ha considerat que la seva vida corria un risc alt.

 

Els gossos morts no figuraven en el registre de la botiga


A més, s'ha pogut constatar que la majoria d'animals procedents d'altres parts d'Espanya no disposen de la identificació corresponent ni han passat la quarantena preceptiva.

La inspecció també ha permès descobrir 18 cadells morts en un congelador. Aquests animals no figuraven en el registre de la botiga, que presenta altres irregularitats "importants", segons fonts municipals.

 

Els cadells morts estaven dins d'un congelador, en bosses d'escombraries


Els cadàvers estaven en dues bosses, una de les quals també contenia els passaports dels animals, perquè fossin incinerats amb els cossos.

La Guàrdia Urbana ha intervingut aquesta documentació i també dos cadàvers, per fer-los la necròpsia i determinar les causes de la mort.

A més, ha obert diligències contra la veterinària de la botiga, que no té el títol convalidat a Espanya ni està col·legiada, per la qual cosa no pot exercir legalment.

 

L'Ajuntament de Barcelona ha obert un procés sancionador contra la botiga


L'Ajuntament ha obert un procediment sancionador i ha traslladat l'expedient al districte de Nou Barris "perquè valori la necessitat de cessar l'activitat" de la botiga, segons ha explicat Laia Bonet, tercera tinenta d'alcaldia.

La normativa vigent no permet vendre cadells de menys de 8 setmanes, ni tenir-los més de tres setmanes a la botiga. A més, han d'estar vacunats i rebre l'atenció veterinària necessària.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut