Treballs de recerca per rescatar el nen (EFE)
Treballs de recerca per rescatar el nen (EFE)

Troben cabells del Julen, el nen de dos anys que va caure en un pou a Màlaga

El delegat del govern espanyol a Andalusia espera que el rescat acabi entre avui i demà

RedaccióActualitzat

Els equips de rescat han localitzat cabells del Julen, el nen de dos anys que diumenge va caure en un pou molt estret de Totalán, a Màlaga. Es treballa contra rellotge per obrir dos túnels, un de paral·lel i l'altre en diagonal, per si una de les opcions falla.

El delegat del govern espanyol a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, confia que es pugui rescatar el nen entre aquest dimecres i aquest dijous.

De l'últim tram per connectar aquestes galeries que s'estan fent amb el pou, se n'encarreguen uns experts de rescat en mines que s'han desplaçat des d'Astúries. Mentrestant, un tub aspirador continua xuclant terra i s'ha aconseguit arribar als 80 metres, a 27 de la profunditat total.

 

La zona on treballen els equips de rescat (EFE)


La família del nen està rebent atenció psicològica per part d'un equip especialitzat en intervenció en emergències. El matrimoni de José Rocío, un firaire que està a l'atur, i Victoria María García, que treballa en una cadena d'hamburgueseries, ja van perdre un altre fill fa pocs anys, que va morir d'un infart.

A les feines de rescat hi participen més d'un centenar d'efectius del 112, bombers provincials i de la ciutat de Màlaga, Protecció Civil, l'equip de rescat i intervenció de muntanya d'Alora i Granada, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil amb la col·laboració d'empreses privades, que han posat a disposició material i màquines especialitzades.


L'empresari que va fer el pou diu que el va segellar

Antonio Sánchez, l'empresari que va fer el pou, ha subratllat aquest matí que va segellar el forat i que algú el va tornar a obrir. "Allò ho han modificat després", ha afirmat. Això és el que diu que va declarar al capità de la Guàrdia Civil quan va anar a la zona on s'ha establert l'operatiu de rescat del nen. L'empresari està convençut que la seva actuació va ser la correcta. Ha dit que no vol cap advocat. "Que vingui qui sigui", ha assegurat.

En tot cas, la Junta d'Andalusia ha comprovat, després de fixar les coordenades del lloc on hi ha el pou, que no s'havia demanat cap permís per excavar el forat. Un factor que complica encara més l'incident.

En el cas d'haver tingut el permís corresponent, els responsables de l'obra haurien d'haver tramitat un segon expedient, encara que només si haguessin trobat aigua, per poder treure-la de manera legal.

Aquest segon tràmit s'hauria de fer a través de la Direcció General de Domini Públic Hidràulic i Qualitat de les Aigües a la Demarcació de les Conques Mediterrànies Andaluses, un organisme que depèn de la Conselleria de Medi Ambient, en la qual tampoc consta cap petició per fer aquesta obra.

 

ARXIVAT A:
JulenMenorsAndalusia
Anar al contingut