El cap del déu Hermes que ha aparegut al subsol d'Atenes mentre feien tasques al clavegueram (EFE/Ministeri de Cultura de Grècia)
El cap del déu Hermes que ha aparegut al subsol d'Atenes mentre feien tasques al clavegueram (EFE/Ministeri de Cultura de Grècia)
Atenes

Troben a Atenes el cap d'una escultura del déu Hermes quan feien obres al clavegueram

El cap, de grans dimensions, és una obra original de finals del segle IV o començaments del segle III abans de Crist

RedaccióActualitzat

Treballadors de manteniment de la ciutat d'Atenes estaven fent feines de manteniment al clavegueram del centre de la ciutat quan han fet una troballa sorprenent.

Es tracta d'un cap de grans dimensions que representa el déu Hermes, el déu que, segons la mitologia, s'encarregava del comerç, els viatges, el déu missatger. L'escultura estava a un metre i mig de profunditat en el subsol del cèntric carrer Aiolou, un dels més concorreguts de la capital grega. 

 


Segons ha informat el Ministeri de Cultura grec, el cap, que representa el déu missatger en edat adulta, s'ha trobat molt a prop de l'església de Santa Irene i de la plaça Monastiraki.

 


Les primeres investigacions indiquen que el cap és un fragment d'una columna i és la imatge típica de l'Hermes Propileu de l'escultor Alcàmenes. Es tractaria, doncs, d'una obra original de finals del segle IV o començaments del segle III abans de Crist. 

L'escultura s'ha dipositat a l'Eforato d'Antiguitats d'Atenes. 

 

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut