El cultiu de marihuana que s'ha trobat a la finca dels dos detinguts a Sant Joan de Mollet
El cultiu de marihuana que s'ha trobat a la finca dels dos detinguts a Sant Joan de Mollet
Sant Joan de Mollet

Troben 211 galls per a baralles i més de 2.000 plantes de marihuana a Girona

Les aus, algunes mutilades, vivien en pèssimes condicions

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu de marihuana amb 2.205 plantes en una finca a Sant Joan de Mollet, al Gironès. A més, juntament amb Agents Rurals, han trobat al mateix espai un punt de cria i entrenament de galls per a baralles il·legals on es concentraven fins a 211 aus.

En el marc de l'operació, que s'ha fet pública aquest dimarts, els agents han detingut un home de 31 anys i una dona de 35 anys, els dos veïns de l'Hospitalet de Llobregat i de Sant Joan de Mollet, respectivament. Se'ls acusa d'un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric per a la plantació.

Investigats des del setembre

La Policia catalana feia mesos que havia obert una investigació en rebre un informe dels Agents Rurals que alertava d'una possible existència de plantacions de marihuana i la cria d'una gran quantitat d'aus per a lluites il·legals.

 

 

Els Mossos vigilaven la finca des de feia mesos i van desplegar un ampli dispositiu amb veterinaris del Departament de Territori i Sostenibilitat i els Agents Rurals, per desmantellar les activitats que s'estaven fent a la finca. L'operació va ser la setmana passada.

Aus en pèssimes condicions

Els agents que van accedir a les instal·lacions van trobar dues caixes amb paranys de captura de fauna i fins a 66 aus amb les crestes, barbetes i esperons amputats i amb unes condicions alimentàries pèssimes.

Mentrestant, els animals passaran diverses proves sanitàries i la resolució de l'expedient administratiu. Tot i això, la finca no tenia els permisos corresponents al registre d'explotacions ramaderes.

Marihuana molt ben conservada

Pel que fa a les plantacions de marihuana, els agents van trobar tot el material necessari com els llums i aires condicionats per conservar-la i fer-la créixer.

 

 

A la finca hi havia tres connexions de corrent fraudulentes, un fet que pot suposar un frau de 20.000 euros. En total, hi havia 1.800 esqueixos i 405 plantes.

Els dos detinguts passaran a disposició judicial, però els Mossos continuaran amb les investigacions perquè no descarten més detencions.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraMarihuanaMaltractament animal
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut