Una de les tres plantacions de marihuana al Gironès (Mossos d'Esquadra)
Una de les tres plantacions de marihuana al Gironès (Mossos d'Esquadra)

Troben 15.000 plantes de marihuana en tres plantacions dels mateixos propietaris

Calculen que les plantes decomissades haurien produït 7.500 quilos de marihuana, que poden generar uns 11 milions d'euros en el mercat il·legal

RedaccióActualitzat

Els Mossos han detingut 4 persones i han decomissat 15.000 plantes de mahihuana al Pla de l'Estany i el Gironès. La policia ha informat que dimecres van fer entrades simultànies en tres plantacions de Canet d'Adri, Esponellà i Cornellà del Terri. Els Mossos calculen que les plantes decomissades haurien produït 7.500 quilos de marihuana, amb els quals els detinguts haurien aconseguit 11 milions d'euros en el mercat il·legal.  

Les tres plantacions eren dels mateixos propietaris. Han estat detinguts, juntament amb els vigilants dels camps. Són quatre homes i una dona, de 44 i 56 anys, veïns de Girona, Palafrugell, Salt i Cornella del Terri.

A principis de juliol els Mossos van comprovar que en una finca de Canet d'Adri hi havia una plantació de marihuana. Durant la investigació, van identificar els possibles responsables i propietaris de la finca i van constatar que tenien altres finques properes, a Esponellà i Cornellà del Terri.

Després d'obtenir autorització judicial, els agents van muntar un dispositiu el 22 de juliol per entrar i escorcollar les tres propietats alhora. A Canet d'Adri, els agents es van trobar que la plantació ja havia estat recol·lectada, però, tot i així, hi van trobar 1.129 grams de marihuana assecada. Allà van detenir un home de 49 anys i veí de Salt, el vigilant de la plantació. L'home portava una escopeta.

 

En una de les plantacions de marihuana van trobar un vigilant amb una escopeta
En una de les plantacions de marihuana van trobar un vigilant amb una escopeta (Mossos d'Esquadra)

A Esponellà, les plantes encara hi eren. N'hi van trobar 2.913 i diversos dipòsits d'aigua per al sistema de regadiu, que demostren que era una plantació a ple rendiment. Allà van detenir un home de 56 anys veí de Palafrugell, que també tenia una arma de foc i que feia tasques de vigilant.

Finalment, a Cornella del Terri, van detenir els dos presumptes propietaris de les plantacions: un home i una dona de 47 i 44 anys d'edat i veïns de Cornellà del Terri i Girona. Durant la tarda del mateix dia, els agents van detenir una quarta persona en relació amb el cas.

Els Mossos no donen per tancada la investigació i no descarten noves detencions relacionades amb el cas.

Tres dels detinguts, amb antecedents, van passar el 24 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

 

Una de les tres plantacions de marihuana al Gironès
Una de les tres plantacions de marihuana al Gironès (Mossos d'Esquadra)

Més de 1.200 plantes a Vilademuls

Arran d'aquesta investigació, els Mossos van trobar una altra explotació al municipi de Vilademuls. El 9 de juliol es van localitzar unes plantacions de marihuana a Orfes (Vilademuls), en un indret boscós i de difícil accés a prop del riu Fluvià. Hi van trobar tres camps amb un total de 6.100 plantes.

El 23 de juliol van localitzar una altra plantació de marihuana a Parets d'Empordà, a Vilademuls, també en un indret de difícil accés. En aquesta ocasió es van trobar dos camps amb 4.200 i 2.000 plantes respectivament.

En cap de les dues plantacions hi ha hagut detencions.

ARXIVAT A:
MarihuanaDroguesMossos d'Esquadra
Anar al contingut