Agents dels Mossos i els immigrants que han localitzat en un camió a La Jonquera (ACN)
Agents dels Mossos i els immigrants que han localitzat en un camió a la Jonquera (ACN)
La Jonquera

12 migrants demanen ajuda a la Jonquera traient les mans del camió on s'amagaven

El camió procedia de Ventimiglia, la frontera entre Itàlia i França, i tres de les persones tenien símptomes de deshidratació

RedaccióActualitzat

Nou cas d'immigrants que entren a Catalunya amagats entre la càrrega d'un camió. Es tracta de 12 persones localitzades en un tràiler, amb matrícula eslovaca, que ha parat a la Jonquera i que procedia de Ventimiglia, a la frontera entre Itàlia i França.

Els mateixos immigrants han demanat ajuda traient les mans des del camió, després que el conductor aturés el vehicle. Tres els han traslladat a l'hospital de Figueres perquè tenien símptomes de deshidratació i dolor abdominal, ja que havien estat moltes hores sense menjar ni beure, i amb una temperatura molt alta. Són del Senegal, Mali, Nigèria i Gàmbia.

 

 

 

Aquest dimecres, el transportista va aparcar el camió a la Jonquera després de creuar la frontera amb França. Al cap d'unes hores, alguns dels immigrants van treure les mans per sota de la lona del camió i van demanar auxili. Una dona va sentir els crits i va trucar a la policia.

Efectius de la policia local, dels Mossos d'Esquadra i de la policia espanyola, van obrir el remolc per fer sortir els ocupants. La policia espanyola, que és el cos que té competències en matèria d'estrangeria, els traslladarà a comissaria per retornar-los a territori francès.

Notícia relacionada: Els immigrants que arriben a Catalunya amagats en camions, hi pugen a Ventimiglia

 

 

 

Una cinquantena d'immigrants procedents de Ventimiglia

Des de principis de febrer s'han localitzat a les comarques gironines més d'una cinquantena d'immigrants -tots, procedents de Ventimiglia- que viatjaven amagats en camions.

El 9 de febrer es va detectar un camió en una àrea de servei pròxima a la Jonquera amb quatre immigrants d'origen tunisià. Cinc dies després, a Celrà, al Gironès, un conductor va arribar a la seu de l'empresa on havia de descarregar la càrrega i va trobar-hi vuit immigrants d'Eritrea.

El mateix mes va haver-hi tres nous casos. El dia 17, un camioner va sentir soroll i va portar el vehicle fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Figueres. Duia quinze immigrants, onze d'Eritrea i quatre d'Etiòpia. El 22 de febrer, set immigrants eritreus més anaven dins d'un camió que es va aturar a la Jonquera. I sis dies després, un camioner va abandonar cinc immigrants que anaven a la càrrega del seu vehicle a l'AP-7 a Capmany. Segons va informar la policia, un dels immigrants que anava al camió es va adonar que havien entrat al país per un missatge al seu telèfon mòbil. Aleshores, va començar a fer soroll per alertar el conductor del camió que, en descobrir les cinc persones, les va deixar a l'àrea de servei.

A finals de març, un transportista va descobrir sis immigrants amagats a la càrrega del seu camió quan l'havia estacionat al costat de l'N-II a l'altuera de Llers, a l'Alt Empordà. I el 6 d'abril, un camioner va localitzar vuit immigrants quan havia aturat el tràiler a l'àrea de servei de l'autopista AP-7 a l'altura de Maçanet de la Selva.

Notícia relacionada: Com viuen els immigrants a Ventimiglia i per què arriben aquí

ARXIVAT A:
Drets humansMigracions
Anar al contingut