San Bernardino

Troben 12 bombes casolanes al domicili dels autors de la matança de San Bernardino

L'FBI evita parlar d'atac terrorista i recorda que un dels assaltants treballava al centre de discapacitats on hi va haver el tiroteig

RedaccióActualitzat

La policia ha trobat 12 bombes de fabricació casolana i munició abundant al domicili dels autors del tiroteig en un centre de discapacitats de San Bernardino, al sud de Califòrnia, segons ha informat el responsable del cos a la ciutat. L'atac, que segons un nou balanç va causar 14 morts i 21 ferits, estava planificat, segons les forces de seguretat locals.

Des de l'FBI mantenen que encara "és aviat" per etiquetar els fets com a terrorisme. "Seria irresponsable si ho digués", ha admès el cap de l'oficina a Los Angeles, David Bowdich, que ha explicat que el tiroteig sembla un atac terrorista però també un acte de còlera contra companys de feina d'un dels assaltants, que treballava al centre de discapacitats on hi va haver el tiroteig.

El mateix president nord-americà, Barack Obama, ha assegurat que no es descarta cap hipòtesi, ha promès que s'investigaran a fons els fets i, com ja ha fet després d'altres tirotejos mortífers, ha defensat que cal "endurir" l'accés a les armes.

"La mateixa gent a qui no deixem volar pot anar a una botiga i comprar una arma i no podem fer res per aturar-los. Cal que canviem aquesta llei."

Enfadat amb els companys de feina

El matrimoni que va perpetrar el tiroteig, que després va ser abatut per la policia, portava armes llargues i havia col·locat artefactes de fabricació casolana al lloc dels fets, segons han informat fonts policials.

Syed Rizwan Farook, de 28 anys, i Tashfeen Malik, de 27, estaven casats feia dos anys. Poc abans de l'atac, la parella va deixar la seva filla de sis mesos amb la mare de Farook, a qui van dir que anaven al metge. La policia ha assegurat que tots dos s'havien vestit amb indumentària d'assalt i anaven armats amb fusells.

Poc abans de l'assalt, l'home, que era treballador de l'edifici, havia anat a la festa de Nadal del centre, però en va marxar enfadat.

Viatge al Pakistan

El Consell Islàmic de Califòrnia ha demanat que no es vinculi aquesta matança amb l'islam, ja que la parella era musulmana. Tots dos van tornar als Estats Units el juliol del 2014, després d'un viatge en què van passar pel Pakistan i, potser, per altres països. A la policia no li consta que Farook, nascut a Illinois, tingués cap antecedent. Segons la CNN, l'home s'havia "radicalitzat".

Es tracta de la massacre més greu als Estats Units des del 2012, quan 26 persones, la majoria nens, van morir en un tiroteig a l'escola de Sandy Hook, a Newtown.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut