Soldats porten provisions per als 12 menors atrapats a una cova a Tailàndia (Reuters)
Soldats porten provisions per als 12 menors atrapats a una cova a Tailàndia (Reuters)

Localitzats amb vida els 12 nens i l'entrenador atrapats en una cova de Tailàndia

Porten 9 dies bloquejats dins la cova, que es va inundar a causa de la pluja

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns han localitzat amb vida els 12 nens i el seu entrenador que estaven atrapats en una cova inundada a Tailàndia. Els han trobat forces especials de la marina tailandesa.

Segons ha informat el governador de Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn, tots 13 estan vius, però l'operació de rescat no ha acabat. S'estan enviant metges i infermers per veure en quin estat de salut es troben els menors i després els equips de rescat els començaran a treure de la cova de Tham Luang:

 

 

La cova fa 7 quilòmetres i es troba a la província tailandesa de Chiang Rai (Reuters)

 

Els nens tenen entre 11 i 16 anys, i el seu entrenador en té 25. Van anar a visitar la cova el 23 de juny, però una pujada sobtada de l'aigua, causada per les pluges, els va aïllar de l'exterior.

Se'ls ha estat buscant des d'aleshores, intentant trobar en quin punt dels 7 quilòmetres que fa la cova es trobaven. Es va poder saber la zona en què estaven perquè els equips de rescat van trobar bicicletes i objectes personals dels nens a l'entrada de la cova.

El divendres passat es van llançar paquets de menjar, aigua, medicines i torxes per una fissura de la cova, amb l'esperança que arribessin als nois. També una nota on els demanaven que, si la rebien, contestessin indicant en quin lloc de la cova es trobaven.

 

Els equips de rescat fa nou dies que intentaven localitzar els menors (Reuters)

Anar al contingut