Vilagrà i Romero es reuneixen amb els respectius equips des de les 9

El govern veu a prop l'acord de pressupostos amb el PSC, que hi veu serrells "no menors"

La consellera Laura Vilagrà i la portaveu socialista, Alícia Romero, han liderat les reunions d'aquest dilluns al Palau de la Generalitat, que es reprendran aquest dimarts

RedaccióActualitzat

Govern i PSC continuen negociant per desencallar l'acord de pressupostos. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i la portaveu socialista, Alícia Romero, amb els respectius equips negociadors, s'han reunit al Palau de la Generalitat aquest dilluns amb aquest objectiu. "Hem de ser discrets", es limitava a dir Romero en sortir al migdia.

La trobada --que ha durat més de tres hores al matí, ha continuat a la tarda i es reprendrà aquest dimarts-- arribava després que els republicans votessin a favor del Quart Cinturó al Parlament, tot i ser contraris al projecte. Un gest que, per a uns, elimina tots els obstacles, i per a altres, és insuficient.

Minuts després que ha acabat el primer contacte, des de la seu d'ERC, la portaveu Marta Vilalta ha insistit que, amb aquesta cessió, "ja no hi ha esculls". "S'estan concretant qüestions mínimes i esperem que aviat tinguem l'acord pel país", ha assegurat. "Ens agradaria que avui sortíssim amb acord, però no és qüestió de posar un dia. Veiem que estem molt a prop", ha afegit Vilalta.

Però per als socialistes encara hi ha serrells pendents, com ara l'ampliació de l'aeroport del Prat, inversions i prestacions socials. "Queden coses per resoldre i esperem que siguem capaços de fer-ho", ha afirmat la portaveu socialista Elia Tortolero en una roda de premsa posterior.

"La nostra voluntat sempre ha estat l'acord. Queden serrells que no són menors i hem de seguir treballant totes les hores que calgui", ha afegit.

Si finalment s'arriba a un acord, s'hauria de veure si la lletra petita topa amb el text que ja va signar el govern amb els comuns i que, de moment, la formació de Jéssica Albiach manté, subratllant que els diners per a la B-40 vindran de Madrid: "Tenim el compromís del president de la Generalitat de no destinar-hi ni un sol euro", afirmava la líder dels comuns.

Si l'acord es tanca dins de les pròximes hores, aquest dimarts el govern ja podria aprovar el projecte de llei. Si no s'hi arriba, hi ha previst convocar una reunió extraordinària del govern per no perdre temps.

Quan això passi, el portarà al Parlament, on començaria una tramitació que encara s'allargaria uns 45 dies. És a dir, fins a mitjans del mes de març.

Aprovar els comptes donaria vida al govern d'Aragonès, en situació precària al Parlament des de la sortida de Junts de l'executiu.

ARXIVAT A:
ERCPSCGeneralitat de CatalunyaPressupostos de la Generalitat
Anar al contingut