Perd la seva gata el 2014 i la troba ara, a 1.900 km, gràcies al microxip
Retrobament entre la gata i el seu propietari (Font:@sfhumanesociety)

Troba la gata que se li va escapar fa cinc anys a 1.900 km de casa

La gata Sasha ha viatjat de Portland, a l'estat d'Oregon, fins a Santa Fe, Nou Mèxic, dins dels Estats Units

RedaccióActualitzat

La gata Sasha es va escapar de casa seva a Portland, Oregon, a començaments del 2014. Ara ha aparegut a la ciutat de Santa Fe, a Nou Mèxic, a 1.900 quilòmetres de distància.

Gràcies al microxip que portava, el Refugi d'Animals de Santa Fe va poder localitzar-ne el propietari, Viktor Usov, i aquesta setmana s'han retrobat.

 

Aquesta setmana, aquesta gata negra ha volat de tornada cap a casa seva, amb Viktor Usov, que ja havia perdut cap esperança de tornar-la a veure.

 

En el seu moment, fa cinc anys, va denunciar la desaparició i ara no es podia creure que tornés a casa. Usov, que va adoptar la Sasha fa sis anys, pensava que havia estat víctima del cercle de la vida i que havia estat atacada per un coiot:

"Ens van pensar el pitjor, però quan vam rebre la trucada, vam estar molt agraïts que la Sasha estigués sana i estàlvia."

No es coneixen els detalls de com el gat va arribar fins a Santa Fe, però Usov creu que la seva mascota va "topar" amb algú:

"Vull pensar que ha viscut una gran aventura nord-americana."

 

La Sasha ha tornat a casa amb American Airlines. El portaveu de l'aerolínia, en declaracions a la BBC, va dir que se sentien "honorats d'haver donat un final feliç al llarg viatge de la Sasha".

 

La importància d'identificar les mascotes

Qui té un animal de companyia sap que són un membre més de la família i la seva pèrdua causa una gran pena. Per això, Murad Kirdar, relacions públiques del Refugi de Santa Fe, va posar de relleu la importància de posar microxip a les mascotes:

"Un simple microxip, de la mida d'un gra d'arròs i que s'implanta sota la pell de la mascota, ens va ajudar a trobar el propietari d'aquest gat desaparegut."

Un microxip és l'única forma d'identificació de mascotes que és "permanent, amb un número únic i que no pot caure, modificar-se ni treure's".

ARXIVAT A:
Viral
Anar al contingut