Comiat al restaurant Palomares de Vilassar de Mar

Trist comiat al mític Palomares de Vilassar de Mar: "Aquí he fet la comunió, soc a casa"

Res ha pogut evitar la sentència d'enderrocament de l'emblemàtic local afectat per la llei de costes, que tanca les portes aquest diumenge

RedaccióActualitzat

A primera hora del matí ja no quedaven taules buides al Palomares de la platja d'Almadrava, a Vilassar de Mar. Amics, clients i veïns s'hi ha aplegat per acomiadar aquest emblemàtic restaurant que la llei de costes obliga a enderrocar i que tanca aquest diumenge les seves portes.

Durant els 50 anys d'història ha estat un lloc molt popular per a celebracions familiars. Moltes de les persones que s'hi han reunit avui hi acumulen molts records i han volgut fer-li un últim homenatge.

Davant el local hi han posat una pancarta que diu "Salvem Palomares" (CCMA)

A davant del local hi han col·locat una pancarta amb el text "Salvem Palomares", encara que ara ja no queda esperança per a mantenir-lo obert. L'encarregat del local, Ramon Huguet, ha parlat emocionat per l'afluència d'aquest matí:

"Estic una mica trist. Veure que la gent ha vingut a fer el comiat... et toca el cor"

Ramon Huguet és l'encarregat del restaurant que ha estat 50 anys en funcionament (CCMA)

Són moltes les persones implicades en aquest restaurant del Maresme, un dels treballadors, Jordi Clemente, també ha parlat emocionat:

"Aquí hi he fet la comunió, això és com ser a casa. Ara ens diuen que hem de marxar... estàs amb una cosa aquí, un neguit aquí al cor."


La concessió del restaurant va començar l'any 1969 i va acabar l'any 1989, des de llavors els encarregats i els propietaris han intentat demanar pròrrogues, però la llei de costes ha estat, finalment, inexorable.

Des de primera hora del matí moltes persones s'hi han aplegat per fer l'últim àpat (CCMA)

S'enderrocarà tot l'edifici, que inclou els baixos, on hi ha un magatzem de material nàutic conegut com a Banys Palomares. El propietari de l'edifici, Josep Nin, dilluns haurà d'entregar les claus per procedir amb l'enderrocament.

El comiat ha estat molt emotiu perquè moltes persones hi tenen records familiars (CCMA)

Altres edificis enderrocats

Durant els últims anys, la llei de costes, aprovada l'any 2013, ha obligat a enderrocar dos edificis més al Maresme: el Club Nàutic de Cabrera i el restaurant l'Ona a Premià de Mar, amb l'objectiu de recuperar el sistema de platges.

Els experts apunten que aquesta mesura no té cap mena d'efecte. Assenyalen altres mesures molt més ambiciones per protegir el litoral com desmuntar la línia de tren R1.

 

ARXIVAT A:
GastronomiaCultura popular
Anar al contingut