Un home mata les seves exdona, excunyada i exsogra a Pontevedra i confessa el crim
Els fets han passat a la localitat de Valga, a Pontevedra (EFE)

Triple crim masclista a Pontevedra: un home mata l'exdona, l'excunyada i l'exsogra

L'agressor confessa que ha matat les tres dones a Valga, i ja són 41 les víctimes a Espanya a mans de les seves parelles o exparelles el 2019

RedaccióActualitzat

Triple assassinat de violència masclista a Pontevedra. La Guàrdia Civil ha detingut l'agressor després de confessar que havia matat a trets la seva exparella, i la mare i la germana de la dona.

Els fets han passat a primera hora del matí al domicili familiar del matrimoni -que ara vivien separats-, a la localitat de Valga, a prop de Pontevedra. Les tres dones sortien de casa per portar els dos fills del matrimoni a l'escola, com feien cada matí. L'home, de 41 anys, les esperava fora del domicili i ha disparat i matat a trets l'exdona, de 39 anys, i la mare i la germana d'ella, de 58 i 27 anys respectivament. Els dos fills del matrimoni, de 4 i 7 anys, s'han refugiat a casa d'uns veïns.

Després de cometre el triple crim, l'agressor ha tornat a casa seva a Milladoiro, a la província de la Corunya, i ell mateix ha trucat a la Guàrdia Civil a primera hora del matí per comunicar el que acabava de fer i entregar-se. Ha quedat detingut i està a l'espera de passar a disposició judicial.


Pedro Sánchez condemna els fets

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha fet una piulada a Twitter condemnant el triple assassinat:

"Terrible. Tres dones d'una mateixa família assassinades a Pontevedra, víctimes de la #ViolenciaDeGénero. Una sentida abraçada i tot el meu afecte per als seus éssers estimats. No pararem fins a acabar amb el masclisme criminal que massacra les dones. Us volem lliures, segures i vives."

Representants d'altres partits polítics, com Albert Rivera, de Ciutadans, o Pablo Iglesias, d'Unides Podem, han reaccionat a Twitter. Rivera demana que "caigui tot el pes de la llei sobre qui ha sigut capaç de cometre aquesta salvatjada" i Iglesias assegura que "no podem posposar els nostres esforços per erradicar les violències masclistes de la nostra societat".


Fenomen estructural

Amb aquest assassinat, ja han mort 41 dones a mans de les seves parelles o exparelles a Espanya el 2019. Des del 2003, que és des de quan es comptabilitzen aquests assassinats, ja són 1.016 les dones mortes.

En aquest cas, l'excunyada i l'exsogra no s'inclouen en les estadístiques oficials perquè no tenien una relació de parella o exparella amb l'agressor. Des de fa temps, les entitats que treballen en temes de violències masclistes demanen que es puguin comptabilitzar tots els feminicidis.

De fet, Feminicio.net ja parla de 70 víctimes --73 amb aquests crims-- per feminicidis i altres assassinats de dones a Espanya durant el que portem d'any.

Especial interactiu: Violència masclista a Catalunya. Desprotegides, malgrat tot

A Catalunya moren de mitjana dues dones al mes per aquest tipus de violència, la gran majoria a mans de les seves parelles.

El telèfon d'atenció per a casos de violència masclista és el 900 900 120. A través del telèfon, s'assessora sobre quines opcions hi ha i quins recursos tenen a l'abast.

És el segon assassinat per violència masclista a Valga aquest any.

ARXIVAT A:
Violència masclistaJudicial
Anar al contingut