Estats Units

Triomf simbòlic d'Obama a les primàries de Guam abans de la decisiva cita d'Indiana i Carolina del Nord

A tan sols 48 hores de la, a priori, decisiva cita de les primàries a Carolina del Nord i Indiana, Barack Obama ha obtingut un nou triomf en la cursa dels presidenciables demòcrates que l'enfronta en un tens frec a frec amb Hillary Clinton. Això sí, es pot considerar una victòria més moral que significativa, ja que ha guanyat a l'illa de Guam, un enclavament nord-americà a l'oceà Pacífic on tan sols viuen uns 175.000 habitants. Sigui com sigui, tal com estan les coses en el duel Obama-Clinton, els quatre delegats que Guam enviarà a la convenció demòcrata no deixen de tenir la seva importància.

Actualitzat

A l'espera dels transcendentals resultats de dimarts a Indiana i Carolina del Nord, Obama segueix al capdavant de la cursa demòcrata cap a la Casa Blanca, amb un total de 1.738 delegats, pels 1.600 amb què compta fins ara la senadora Hillary Clinton. Per arribar a ser el candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, cal que un dels dos precandidats obtingui almenys 2.025 dels delegats demòcrates a la convenció de Denver, que tindrà lloc entre el 25 i el 28 d'agost.

Tot i que matemàticament cap dels dos precandidats pot ser oficialment el nou candidat demòcrata a les eleccions del novembre, les primàries d'aquest dimarts a Indiana i Carolina del Nord, amb un total de 187 delegats en joc, poden resultar decisives, sobretot en cas que la senadora no s'emporti un clar triomf que li permeti retallar distàncies.

Fins al moment, Obama s'ha endut el triomf en 26 estats, pels 15 en què Clinton ha estat la guanyadora.

Anar al contingut