El doctor Antoni Trilla (ACN/Elisenda Rosanas)
El doctor Antoni Trilla (ACN/Elisenda Rosanas)

Trilla, després d'un any de pandèmia: "Ha estat una dosi extra d'humilitat, a mi el primer"

Actualitzat

Ara que fa un any que es va detectar el primer cas de coronavirus a Catalunya, què li passa pel cap a un dels principals epidemiòlegs del país i una de les cares visibles que ens han ajudat a analitzar l'evolució de la pandèmia?

El doctor Antoni Trilla, cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, admet que està molt cansat i que potser hi ha deixat una part de la salut. Fins i tot, que a vegades ha arribat a pensar que no ens en sortiríem i que no o estava fent prou bé, però "afortunadament --afegeix-- l'endemà t'aixeques i dius: a fer la feina de cada dia".

Trilla també considera que aquesta crisi és una dosi extra d'humilitat per a tots, "a mi el primer", i confessa que, a vegades, quan ha vist certs casos, s'ha sentit molt decebut:

"Nosaltres veiem la cara dolenta de la malaltia, cada dia. Et treus la bata, vas a casa i veus la gent com es comporta i et cau l'ànima als peus."


I s'ha pres amb esportivitat que tothom opinés de salut pública i el fet trobar-se, sovint, en el foc encreuat a les xarxes socials.

Aquest és balanç personal d'Antoni Trilla d'un any de pandèmia:

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut