El president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet
El president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet, davant d'una comissió al Parlament Europeu (Foto: Reuters)
Estrasburg

Trichet reclama una actuació ràpida i coordinada dels països de la UE per recapitalitzar la banca

El president del Banc Central Europeu, Jean Claude Trichet, creu que la crisi afecta tot el sistema financer i, per sortir-ne, ha reclamat una actuació ràpida i coordinada dels països de la UE per recapitalitzar la banca. En aquest sentit, s'ha mostrat favorable a utilitzar el fons de rescat de 440.000 milions. Per Trichet, els retards en les negociacions per sortir de la crisi només agreugen la situació.

Actualitzat
"La crisi és sistèmica i cal enfrontar-s'hi de manera contundent. Els governs nacionals i les institucions europees han d'estar a l'altura i actuar de manera conjunta i ràpida", ha advertit Trichet davant la comissió d'Afers Econòmics del Parlament Europeu i del president de la Junta Europea de Riscos Sistèmics, un nou òrgan creat en el si de la UE per prevenir futures crisis. I és que per Trichet, "qualsevol retard addicional agreujarà la situació". Per això, diu, "és urgent que totes les autoritats actuïn a l'una amb un compromís total per salvar l'estabilitat financera".

Trichet també ha manifestat que els supervisors han de coordinar esforços per reforçar el capital bancari i "tenint en compte la necessitat d'una valoració transparent i coherent de l'exposició al deute sobirà". En el mateixa línia, ha afirmat que "la possibilitat que el Fons Europeu d'Estabilitat Financera financi els governs per recapitalitzar la banca podria ser beneficiós".
Anar al contingut