Xavier Trias decidirà a la tardor si es torna a presentar a l'alcaldia de Barcelona

Trias es planteja tornar a ser candidat a Barcelona tot i considerar Argimon "un gran nom"

Ho decidirà al setembre, després de parlar amb Junts per Catalunya, si veu el partit "fort i en ordre"

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

L'exalcalde Xavier Trias no descarta tornar-se a presentar com a candidat de Junts per Catalunya a les eleccions municipals de Barcelona, previstes per al pròxim mes de maig.

La decisió la prendrà passat l'estiu, després de reunir-se amb el partit al setembre. Trias ho ha anunciat en una entrevista a Rac 1, on ha explicat que una de les condicions per fer-ho és tenir al darrere el suport d'un partit "fort", "en ordre" i on "els que manen s'entenguin i vagin bé". 

Trias confia que l'ordre arribi al partit després del congrés de JxCat d'aquest cap de setmana. I ha afegit dues condicions més per liderar la candidatura a Barcelona: les raons per presentar-se i fer una candidatura guanyadora:

"Presentar-se o no presentar-se depèn de per fer què. I això vol dir posar en ordre Junts per Catalunya. Ara tenim un congrés, que es posin en ordre. Al setembre seurem tranquil·lament i en parlarem. Si volen fer una candidatura guanyadora, ha de ser de debò, que tothom hi estigui d'acord i que el partit sigui fort. No em presentaré per perdre."


Xavier Trias també demana que el partit accepti, ha dit, la seva particular manera de fer:

"Han d'acceptar una manera de fer del Trias que no sempre és ortodoxa amb els partits. No estic disposat a segons quines discussions i picabaralles."


L'exalcalde de Barcelona no es presentarà, assegura, si el partit no fa pinya i van a l'una: "No ens podem presentar amb un sector que es presenten cinc candidatures que cadascuna no traurà prou vots perquè es guanyi de cap manera".


L'edat, un inconvenient?

Xavier Trias té 76 anys. Preguntat sobre si l'edat és un inconvenient per tornar a dirigir l'alcaldia, Trias ha admès que per a ell sí que ho és, però que davant la pressió que assegura que està rebent per presentar-se, està disposat a fer-ho si és "per ajudar":

"Per a alcalde s'hauria de presentar una persona d'entre 50 i 65 anys. Una altra cosa és que si et diuen 'Trias, tu tens un lideratge i et necessitem'. Això és una història diferent. Però és evident que cal buscar gent jove, el futur és de la gent jove."

 

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no ha tancat la porta a presentar-se a l'alcaldia


Argimon: "Un gran nom"

Dins d'aquesta franja d'edat hi ha el conseller de Salut Josep Maria Argimon, que dijous passat, en una entrevista a "Els matins", de TV3, també va deixar la porta oberta a presentar-se a l'alcaldia. 

"Crec que Argimon és un gran nom, no és cap disbarat. És una persona amb una capacitat important."

Argimon, per la seva banda, preguntat pels periodistes, també ha donat "la benvinguda" aquest dimecres, a una possible candidatura de Xavier Trias i ha afegit que és un "candidat sòlid".

El conseller de Salut ha insistit que ell segueix sense "descartar res" ni fer plans de futur perquè no ha rebut, assegura, cap proposta en ferm de ningú.

 

Demana la destitució del jutge Andreu pels àudios de Villarejo

Després de sentir els nous àudios del comissari jubilat José Manuel Villarejo difosos aquest dimarts, on es pot sentir com l'excomissari se'n riu i admet la falsedat del compte de Trias a Suïssa en un dinar en què hi ha, entre d'altres, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, Trias ha demanat la destitució del magistrat o que sigui investigat d'ofici per haver amagat informació.

Xavier Trias ha admès que les denúncies li han creat "frustració i indefensió" i també molta angoixa durant anys, però assegura que mai ha cregut que perdés l'alcaldia només per aquesta informació falsa publicada sobre ell.

Recupera íntegra l'entrevista d"El matí de Catalunya Ràdio" a Xavier Trias:

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoAjuntament de BarcelonaJunts
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut