Xavier Trias durant l'entrevista al programa "El secret", de Catalunya Ràdio
Xavier Trias durant l'entrevista al programa "El secret", de Catalunya Ràdio
Catalunya

Trias diu que la "sociovergència" no és probable

Trias diu que "és millor manar en minoria i rebre el suport extern dels grups", sense descartar el fitxatge de persones que siguin "bones" tot i que d'altres partits, per exemple el PSC, sempre que mostrin lleialtat i sobretot "col·legiació" amb el govern, cosa que ara, a l'Ajuntament, això no passa, ha explicat el que podria ser el futur alcalde de Barcelona, segons apunten les enquestes.

Actualitzat
Xavier Trias, entrevistat aquesta tarda al programa "El secret", de Catalunya Ràdio, ha parlat de la necessitat que té la ciutat de Barcelona de rebre inversions en polítiques socials i ha establert algunes diferències de prioritats amb l'alcalde actual, Jordi Hereu. Per exemple, ha explicat la seva "obsessió" perquè la ciutat tingui "habitatge públic de lloguer" i per fer que els recursos de l'Ajuntament, "que no en són gaires", es vegin directament reflectits en la millora real de la qualitat de vida dels ciutadans: "Mai faré segons quines coses", ha explicat Trias, "per exemple, no em gastaré els diners en una revista que explica què fem per atendre els 'sense sostre' i que costa 270.000 euros", quan els diners que es necessiten per atendre els "sense sostre" són "500.000 euros".

Pel que fa a les enquestes favorables, Trias ha recordat que només "marquen tendències", tot i que ha reconegut que "hi ha un canvi d'opinió que mai, en 32 anys, havíem aconseguit". Des de fa un any "tenim les enquestes favorables". "Això és com el futbol, ha dit l'alcaldable, les teories de Guardiola serveixen perfectament per a la política". En aquesta línia i considerant la possibilitat de guanyar les eleccions i convertir-se en el pròxim alcalde de Barcelona, Trias ha descartat la "sociovergència" pel fet que "ha d'existir un canvi" i perquè això sigui possible "és millor manar en minoria i rebre el suport extern dels grups", sense descartar el fitxatge de persones que siguin "bones" d'altres formacions, sempre que mostrin lleialtat i sobretot "col·legiació" amb el govern, cosa que ara, a l'Ajuntament, "no passa".

Un altre dels temes tractats durant l'entrevista i rellevants per qui es considera absolutament "abolicionista" és la prostitució, que ha definit com "una de les plagues més importants del segle XXI" i una situació "que fereix la sensibilitat de qualsevol persona que tingui una mica de sentit comú". Entrarà dintre de les seves prioritats, per tant, abocar més recursos en aquesta lluita i, també, fer que Barcelona, "una marca que es ven sola", doni a conèixer "Catalunya" arreu del món.

En últim lloc, i en relació amb la campanya que està fent l'equip municipal de CiU, que alguns titllen de poc mordaç, Trias ha assegurat que "no serem més punyents".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut