Barcelona

Tretze avis que s'han convertit en "Savis", nou programa del 33

Jordi Pujol, Vicenç Ferrer, Fabián Estapé o Neus Català són alguns dels protagonistes de la nova proposta de Televisió de Catalunya. Diferents periodistes han conversat llargament amb ells, en un seguit d'entrevistes que busquen captar el pensament, la vida i la llarga experiència d'aquests personatges, referents -cadascú en el seu àmbit- en la història recent de Catalunya. Un primer tast ja va ser l'entrevista emesa, a títol pòstum, al polític i historiador Josep Benet. La resta, a partir d'aquests dimecres, a les deu de la nit, al 33.

Actualitzat
Tretze personalitats de diferents àmbits, que per edat són avis, però que pel seu pes intel·lectual i la seva trajectòria han afegit una "s" al davant i s'han convertit en "Savis". Aquest és el títol del programa d'entrevistes en profunditat de Televisió de Catalunya, per on passsen representants del món de la política, la medicina i la literatura, però també supervivents de la Guerra Civil o lluitadors contra la pobresa al Tercer Món. Tretze personalitats de referència per entendre, en molts casos, la història recent de Catalunya.

Fetes per tretze periodistes diferents, les entrevistes s'estructuren en tres blocs diferenciats: les referències biogràfiques, el vessant professional i el trasllat de tot plegat a l'actualitat. Per "Savis" passen des del missioner Vicenç Ferrer, que recordarà la batalla de l'Ebre, a Moisès Broggi, que lamenta la pèrdua del metge de família, l'expresident Pujol, l'actriu Montserrat Carulla o Jordi Sabater Pi, descobridor de Floquet de Neu.

Tot i que no pretén ser un programa a títol pòstum dels protagonistes, gairebé tots octogenaris i fins i tot nonagenaris, TV3 ja va avançar l'entrevista de Mònica Terribas a Josep Benet, amb motiu de la seva mort. Un esdeveniment que ha fet reflexionar sobre la necessitat de tenir el llegat d'aquests i altres avis i savis abans no sigui massa tard. Realitzat per la productora Batabat, "Savis" s'estrena el dimecres 2 d'abril a partir de les deu del vespre, pel 33.
Anar al contingut