Sebastopol

Trets a l'aire a la base aèria de Belbek en un incident entre tropes russes i ucraïneses

Tropes russes que custodiaven la base aèria de Belbek, als afores de Sebastopol, han disparat trets a l'aire davant d'efectius de l'exèrcit ucraïnès, que s'han acostat a la base desarmats, cantant i onejant dues grans banderes, una d'Ucraïna i una altra de soviètica.

RedaccióActualitzat

Primers incidents entre soldats russos i ucraïnesos a Crimea. Una cinquantena d'efectius de la brigada tàctica d'aviació 204 de l'exèrcit ucraïnès han caminat en formació cap a la base aèria de Belbek, als afores de Sebastopol, desarmats, cantant i onejant dues grans banderes, una d'ucraïnesa i una altra de soviètica. Al seu davant, soldats russos, sense bandera ni escut a l'uniforme, custodiaven la base i els han advertit.

Entre aquestes advertències, han llançat alguns trets a l'aire, els primers dels quals es té notícia aquests dies a Crimea. Davant una tropa desarmada i festiva, però, els soldats russos han quedat desorientats.

Els soldats ucraïnesos s'han ofert per afegir-se a la vigilància de la base, que en realitat hauria d'estar sota el seu comandament, però les tropes russes s'hi han negat. Segons han explicat periodistes desplaçats a la zona, les tropes russes han recuperat el control de la situació amenaçant els ucraïnesos de disparar-los a les cames.

Finalment, les tropes ucraïneses s'han retirat, però sense abandonar la zona.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut