Imatge de la plaça de l'Ajuntament en el moment del txupinazo (EFE)
Imatge de la plaça de l'Ajuntament en el moment del txupinazo (EFE)
Pamplona

Tret de sortida dels Sanfermines

Amb el tradicional txupinazo han arrencat unes festes marcades per una campanya de les institucions navarreses contra les agressions sexuals

RedaccióActualitzat

Amb el txupinazo, a les 12 del migdia, han quedat inaugurats els Sanfermines. La Paula i la Maria, dues voluntàries de l'Associació d'Ajuda en Carretera, DYA, han llançat el coet des del balcó de l'Ajuntament de Pamplona.

 

 

I pocs minuts després del txupinazo, la Delegació del Govern ha presentat un recurs contenciós per la col·locació de la Ikurriña al balcó de l'ajuntament de Pamplona al·legant que suposa un acte en contra la legalitat.

Aquest divendres hi haurà el primer "encierro". A partir d'ara comencen nou dies de festa que atreuen turistes de tot el món. Es calcula que n'arribaran un milió.

Seran uns Sanfermines més protegits que mai després de la violació múltiple d'una noia l'any passat. Els cinc violadors són a la presó a l'espera de judici.

 

 

Les institucions navarreses fan conjuntament una campanya contra la violència sexual. Pamplona desplega 3.000 policies, que vetllaran per la seguretat i també hi circularan de manera itinerant especialistes en l'atenció i el tractament d'agressions sexuals. També s'han instal·lat càmeres d'alta definició en indrets estratègics de la ciutat que, a més de tenir una funció dissuasòria, són imprescindibles per identificar els autors dels delictes.

♦ Protesta antitaurina a Pamplona dos dies abans dels Sanfermines

Anar al contingut