Barcelona

Tret de sortida a les consultes sobiranistes amb la presentació de la campanya pel vot anticipat

Aquest dilluns es presenta la campanya sobre les consultes sobiranistes del 13 de desembre. Seran 160 municipis els que celebraran consultes com la d'Arenys de Munt del setembre passat. En total, podran votar 705.000 persones a Catalunya. En aquest sentit, Uriel Bertran, un dels responsables de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que s'han superat les expectatives. "Hem de pensar que 700.000 són més persones que els habitants que tenen alguns estats de la Unió Europea i, per tant, és una xifra significativa que no passarà desapercebuda tant des del punt de vista català com des del punt de vista internacional", ha dit Uriel Bertran.

Actualitzat
Centenars de persones ja han votat de manera anticipada en alguns municipis on el 13 de desembre se celebrarà la consulta sobiranista. Des d'aquest cap de setmana ja ha començat el vot anticipat a Sant Cugat, governat per CiU, precisament la població amb més habitants de les que participen en la primera convocatòria de referèndums sobre la independència, amb 59.000 possibles votants. El segueixen Vilanova i la Geltrú, amb 54.000; Vic, amb 32.000, i Vilafranca del Penedès, amb 31.000 persones amb dret a vot.

Les persones que no puguin votar en aquella data, poden fer-ho els pròxims dies a les localitats on s'ha convocat el referèndum. Seran 160 municipis amb un total de 705.000 persones amb dret a vot.

Tot el procés estarà sota control informàtic i els eurodiputats corsos i sards hi participaran com a observadors internacionals. El tret de sortida de la campanya es farà diumenge que ve a l'Auditori del Fòrum de Barcelona, en un acte conjunt de les comissions organitzadores de tot el territori.

En les consultes hi poden participar totes les persones de més de 16 anys que visquin al municipi.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut