Brasil

Tres turistes catalans són deportats del Brasil per un conflicte entre les autoritats brasileres i espanyoles

Tres amics de l'Anoia que des de fa setmanes planificaven un viatge al Brasil s'han trobat a l'aeroport de Sao Paulo que la policia federal els ha barrat el pas. Els tres joves catalans tenen la impressió que han pagat personalment un conflicte polític soterrat que mantenen els governs espanyol i brasiler. L'única explicació que han rebut de les autoritats brasileres és que Espanya també deporta molts brasilers sota la sospita que en comptes de turisme es volen quedar a treballar.

Actualitzat
Els joves catalans consideren que paguen els plats trencats per un conflicte entre les autoritats brasileres i espanyoles. Asseguren que, tot i que van acreditar que feien un viatge turístic amb documents com ara comprovants dels hotels pagats o el billet d'avió de tornada, la policia federal del Brasil no els va fer cas. Els van tancar en una sala amb altres deportats i no els van facilitar ni un advocat d'ofici, com és reglamentari.

Tots tres van acabar deportats amb les mateixes raons que esgrimeix el govern espanyol a l'hora d'impedir l'entrada d'alguns brasilers, és a dir, la sospita que són immigrants que volen quedar-se a la Península sense mitjans per a subsistir.

Un cop aquí, l'ambaixada brasilera s'ha limitat a recordar-los que, el 2009, es va denegar l'entrada a 1.714 brasilers que volien venir a Espanya, una xifra que el 2010 es va situar en les 1.695 persones i que aquest 2011 ja puja a 924.

El Ministeri d'Afers Exteriors nega que hi hagi un rebrot de casos, com va passar l'any 2008, quan el Brasil va decidir barrar el pas a molts espanyols. Però la resposta de l'ambaixada brasilera fa témer que això no quedi en un cas aïllat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut