Londres

Tres implicats en l'escàndol sexual d'Oxfam a Haití van amenaçar testimonis

Ho explica l'ONG en un informe intern del 2011, un document en què el seu director a Haití admet haver estat amb prostitutes a casa seva

RedaccióActualitzat

Tres membres d'Oxfam relacionats amb els casos d'explotació sexual a Haití protagonitzats per membres del seu personal, l'any 2011, van amenaçar testimonis dels fets durant la investigació. És el que diu un informe intern que l'ONG va elaborar en aquella època, però que ha divulgat aquest dilluns.

Segons el document, l'aleshores director d'Oxfam a Haití, el belga Roland van Hauwermeiren, va admetre haver estat amb prostitutes a la casa on vivia. En cap altre informe o comunicació pública, fins ara, l'organització l'havia acusat directament.

La setmana passada, en declaracions a un diari belga, Van Hauwermeiren va negar haver tingut relacions sexuals amb prostitutes o haver participat en la missió humanitària d'Oxfam a Haití, on el 2010 un terratrèmol va devastar el país i va causar desenes de milers de morts.

Notícia relacionada: Dimiteix la número dos d'Oxfam per l'escàndol d'explotació sexual a Haití

Oxfam, segons publica Reuters, també disposa de proves contra altres membres del personal que els relacionen amb la prostitució en locals llogats per l'organització, així com en assetjaments i intimidacions. Aquests documents s'inclouran en la investigació que Oxfam ha impulsat sobre la seva missió al terratrèmol d'Haití.

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut