Tres policies apallissen un productor musical negre al seu estudi de París

Els tres agents involucrats han estat suspesos mentre es fa una investigació, la tercera contra policies francesos aquesta setmana

RedaccióActualitzat

Indignació a França després que transcendissin imatges en vídeo on es pot veure tres agents de policia colpejant un productor musical dins del seu estudi de gravació. Per ara els policies implicats han estat suspesos mentre, en paral·lel, s'ha obert una investigació, la tercera aquesta setmana, per avaluar si l'actitud dels agents ha estat l'adequada.

La víctima de la violència policial, contra qui no s'han presentat càrrecs, tornava del seu estudi de París quan uns policies van veure'l sense la mascareta obligatòria per evitar el contagi de la Covid-19. Dos agents d'uniforme i un tercer de paisà el van empentar contra la porta del seu local i el van apallissar dins de l'immoble mentre proferien insults racistes, sosté el productor.
 

Un grup de persones van acudir per ajudar-lo i van aconseguir treure els policies de l'edifici. Aleshores, els agents van trencar el vidre de la porta d'entrada i van llançar una granada de gas lacrimogen a l'interior mentre els apuntaven amb les seves pistoles i cridaven reforços. El productor i els altres van decidir sortir i la pallissa va continuar, aquest cop, contra més persones.

Però, segons l'agredit, algú va cridar "càmera, càmera" i els policies van deixar de pegar-los. Seguidament, la víctima va ser detinguda i després de passar 48 hores a comissaria va sortir en llibertat sense càrrecs.


Enxampats per una càmera

Els agents no sabien que una càmera a l'interior de l'estudi els havia gravat mentre cometien els fets dels quals se'ls acusa: violència d'un funcionari públic i acusar falsament.

Dijous, el ministre de l'Interior francès, Gérald Darmanin, va anunciar que havia demanat al cap de la policia de París que suspengués els tres agents i a un cap de servei i que s'havia obert una investigació per provar d'esclarir els fets.

L'alcaldessa de la capital francesa, Anne Hidalgo, va manifestar la seva repulsa als successos a Twitter:

 

La policia, en el punt de mira

Dimarts passat, el Parlament de França aprovava una nova llei de seguretat que imposarà restriccions suplementàries a la identificació dels agents de policia.

Com ja va passar amb l'anomenada llei mordassa espanyola, a partir del moment en què la nova llei francesa entri en vigor estarà prohibit publicar fotografies o vídeos de policies "amb intenció de fer mal", una expressió que els crítics consideren que es pot interpretar de forma molt extensa i pot lesionar la llibertat d'informació.

Aquesta mateixa setmana s'han obert dues investigacions més, l'una sobre una persecució policial que va acabar amb el perseguit caient d'una gran alçada mentre fugia, i una altra contra uns policies que immobilitzaven un periodista a terra mentre l'amenaçaven amb una porra.

ARXIVAT A:
França
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut