Tres pacients s'amputen una mà que no podien fer servir per implantar-se una pròtesi biònica

Tres pacients han decidit amputar-se la mà que tenien inútil per implantar-se una mà biònica i recuperar el moviment

RedaccióActualitzat

Les pròtesis biòniques són una solució per a les persones amb lesions que no tenen tractament i que, gràcies a aquestes pròtesis, poden recuperar el moviment i la funció de l'extremitat lesionada. És el cas de tres pacients que han decidit, voluntàriament, amputar-se parcialment la mà per implantar-se aquestes pròtesis biòniques i recuperar el moviment.

Les tres persones van tenir un accident. Amb els tractaments mèdics actuals, no es poden reconstruir les funcions normals de la mà, i per això l'equip d'Oskar Aszamann, del Laboratori Christian Doppler per a la Recuperació de la Funció de les Extremitats de la Universitat de Medicina de Viena, juntament amb enginyers de la Universitat de Gotinga, a Alemanya, van proposar-los la possibilitat d'amputar la mà accidentada per poder implantar-hi la biònica. Un dels pacients, que és austríac, ha explicat que va ser una decisió difícil de prendre, però que el resultat final ha fet que hagi valgut la pena. I és que gràcies a la mà biònica, el pacient torna a ser capaç de fer tasques tan senzilles com abocar aigua en un got amb una gerra, fer servir una clau o tallar el menjar amb un ganivet. Tasques que no podia fer amb la mà accidentada.

Una tecnologia que no és nova

La tecnologia que s'utilitza per a aquestes pròtesis consisteix a usar els impulsos elèctrics que contrauen els músculs per activar uns sensors que controlen els moviments de la pròtesi. Així, doncs, el cervell del pacient transmet al nervi l'ordre d'activar un múscul i aquest trasllada el senyal al sensor que activa el dispositiu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut