Parc Natural del Montseny

Tres noves línies d'autobús permeten arribar al parc del Montseny

El projecte amplia l'oferta del Vallès Oriental i estrenen una connexió des d'Osona

Actualitzat

Aparcar al peu del Matagalls, o arribar-hi sense vehicle privat, són problemes que des d'avui, ja tenen solució amb la posada en funcionament de tres noves línies d'autobús. Són unes rutes pilot que estaran disponibles els caps de setmana i festius fins al 7 de novembre.

Dues de les línies surten de Vic i l'estació de Balenyà i van fins a Viladrau i Collformic, al vessant osonenc de la muntanya. La tercera línia és al vessant sud del Vallès Oriental, i surt de l'estació de Palautordera i va al poble de Montseny.

Per fer-les servir cal comprar un bitllet senzill, vàlid per a tot el dia i que permet pujar i baixar de l'autobús tantes vegades com es vulgui. També es poden fer servir bitllets integrats al sistema tarifari de l'ATM.


Estrena tímida

L'estrena de la prova pilot ha estat poc lluïda. La línia que va de Vic fins a Collformic ha acollit passatgers amb comptagotes.

Una persona pujant al Bus Parc a Collformic
Una persona pujant al Bus Parc a Collformic (ACN/Mar Martí)

L'assistència dels passatgers ha estat mínima a causa, entre altres factors, de "la climatologia o el fet sigui un pont" segons ha explicat Lluís Martínez, director del parc.

Aposta per reduir l'ús del vehicle privat

L'objectiu d'aquestes noves línies és oferir una alternativa que potenciï l'arribada de nous visitants de forma menys contaminant, oferint "una mobilitat sostenible" que no col·lapsi la zona ni afecti la ramaderia ni els veïns.

Aquesta prova pilot se suma a les dues línies de Bus Parc ja existents des del 2018 que enllacen Sant Celoni amb Santa Fe i Fontmartina, al costat vallesà del parc.

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públicMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut