"L'Ickabog", el nou llibre de J. K. Rowling, s'allunya de l'univers Harry Potter

Tres nens catalans il·lustren el nou llibre de J. K. Rowling, "L'Ickabog"

La Bruna, l'Sky i en Dídac han fet alguns dels dibuixos del conte que la creadora de Harry Potter va recuperar del fons del calaix durant el confinament

Actualitzat

Al maig, l'autora de Harry Potter, J. K. Rowling, va convidar els nens i les nenes a enviar-li dibuixos per il·lustrar un conte que es va publicar gratis i per capítols a internet. Com ja s'havia anunciat, ara ha sortit publicat com a llibre.

Es diu "L'Ickabog" i explica les fantàstiques aventures de dos nens amb un monstre. És un conte de fades que Rowling només havia llegit als seus fills i que, durant el confinament, va recuperar de les golfes.

A les pàgines de les edicions en català i castellà, entre altres il·lustracions arribades de diversos països, hi ha les de tres nens catalans. Són la Bruna i l'Sky, de 8 anys, i en Dídac, de 12. 

El programa InfoK ha anat a parlar amb ells per saber com han rebut aquest reconeixement. En aquest vídeo expliquen la seva experiència i es poden veure detalls de les il·lustracions guanyadores.

 

 

En Dídac, de 12 anys diagnosticat de leucèmia als tres, és autor del llibre "La vida fantàstica. Lliçons de vida d'un nen amb somnis", sobre aquesta experiència tan dura. A la nova aventura que firma Rowling, hi podem trobar aquest paó que ha sorgit de la seva creativitat. 

 

 

En el cas de l'Sky, de 8 anys, hi ha aportat una biblioteca plena de colors. 

 
 

I la Bruna, també de 8 anys, va quedar finalista amb 4 dibuixos. L'escollit va ser aquest.

 

 

La mateixa J. K. Rowling va definir "L'Ickabog" com una història "sobre la veritat i l'abús de poder". El conte l'ha publicat aquí Ediciones Salamandra.

Els drets d'autor del conte es destinaran a organitzacions que ajuden els col·lectius més afectats per la Covid-19.

 

L'escriptora J. K. Rowling, creadora de la saga de Harry Potter
L'escriptora J. K. Rowling, creadora de la saga de Harry Potter

 

La "mare" de Harry Potter

L'escriptora Joanne Rowling va saltar a la fama a finals de la dècada dels 90 amb la publicació de "Harry Potter i la pedra filosofal", el primer llibre de la saga protagonitzada per un jove mag que estudia a Hogwart's. Després d'aquest llibre en vindrien sis més que convertirien aquesta britànica en una de les autores més llegides del món.

Abans de Harry Potter, Rowling havia escrit algunes novel·les per a adults, que no havien tingut gaire èxit. La seva sort va canviar, però, amb les aventures del noi mag i els seus amics, que són la saga literària més venuda de la història i s'han convertit en una sèrie de pel·lícules també de gran èxit. A banda de literatura infantil, Rowling també escriu novel·la negra amb el pseudònim de Robert Galbraith.

 

 

ARXIVAT A:
LiteraturaMenors
Anar al contingut