Tres mossos detinguts en una operació antidroga a Santa Coloma de Farners
Imatge d'arxiu de la comissaria de les Corts de Barcelona, on han portat el detingut

Presó per als mossos investigats per tràfic de drogues a Santa Coloma de Farners

Segons fonts properes a la investigació, els agents robaven droga intervinguda i falsejaven atestats

Redacció / ACNActualitzat

El jutjat d'instrucció 1 de Santa Coloma de Farners (Selva) ha decretat presó sense fiança per als tres mossos d'esquadra detinguts dijous per la seva suposada vinculació amb una trama de tràfic de drogues.

Els policies, un caporal i dos agents, s'han acollit al dret a no declarar i només han respost a preguntes de les defenses relacionades amb l'arrelament.

Segons fonts properes a la investigació, citades per l'agència ACN, els agents, en coordinació amb traficants, robaven droga intervinguda que estava en dipòsit, en falsejaven la destrucció en atestats i la venien a tercers.

Els mossos detinguts estan acusats de revelació de secrets, organització criminal, delicte contra la salut pública i denegació i omissió del deure de perseguir delictes.

A la mateixa operació, els Mossos d'Esquadra també van detenir dues persones més: un home que també ha ingressat a presó i una dona, que va quedar en llibertat dijous mateix.

La Divisió d'Afers Interns va fer escorcolls als domicilis de mossos i de traficants.

 

Antecedents

No és la primera vegada que agents d'aquest cos han estat processats en una operació d'aquest tipus. L'octubre del 2010, tres agents de la policia autonòmica van ser detinguts en el marc d'una operació antidroga amb 13 persones més.

Aleshores, l'operació va implicar 23 registres a domicilis del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Baix Penedès en els quals es decomissarien més de tres quilos de cocaïna, haixix i marihuana, mig milió d'euros en efectiu, joies i armes de foc.

La investigació va deixar al descobert que el subcap dels Mossos a la comissaria de Vilanova i la Geltrú rebia importants sumes de diners periòdicament per realitzar gestions i garantir protecció als traficants.

Quatre anys més tard, dos mossos més van ser detinguts en una operació contra narcotraficants. El patró es repetia: els agents tenien informades les bandes criminals de qualsevol investigació que els pogués perjudicar.

ARXIVAT A:
DroguesMossos d'Esquadra
Anar al contingut