Façana de l'Ajuntament de Barcelona, a la plaça de Sant Jaume
Façana de l'Ajuntament de Barcelona, a la plaça de Sant Jaume
Barcelona

El jutge envia a presó sense fiança el detingut pels tres crims de Ciutat Vella

Els Mossos d'Esquadra atribueixen al detingut per la mort del periodista de l'Ajuntament David Caminada dos homicidis més: una dona i un home morts dilluns a Ciutat Vella

RedaccióActualitzat

Presó sense fiança per a l'home detingut per tres morts al districte de Ciutat Vella. El jutge ha decretat presó provisional sense fiança per al sospitós de matar el periodista David Caminada, que treballava per a l'Ajuntament de Barcelona. A l'agressor li atribueixen dos crims més al centre de la ciutat.

La causa està oberta per tres delictes d'homicidi, un delicte d'incendi, dos de robatori amb violència i intimidació, lesions i amenaces.

La mort del periodista del consistori i les d'una dona i un home al districte de Ciutat Vella estarien relacionades, segons els Mossos d'Esquadra.

Caminada va ser apunyalat aquest dilluns a la tarda a prop de la plaça Sant Jaume i ha mort aquest dimecres a l'Hospital Clínic. El periodista havia ingressat a l'hospital en estat crític, després de l'atac d'un home que el volia robar i que va ser detingut immediatament per la Guàrdia Urbana.

 

La investigació dels Mossos d'Esquadra vincula l'atacant amb dues morts més a Ciutat Vella. Les altres dues víctimes van morir el mateix dilluns. Una era una dona trobada morta minuts abans de l'atac a Caminada al vestíbul d'un dels pisos d'un edifici de l'Arc de Sant Vicenç.

L'altre cas és el d'un home que es va trobar mort en un pis pròxim, amb senyals de violència, després que els bombers apaguessin un incendi.

La clau que vincula els tres casos és la documentació que van trobar al detingut. Segons la policia, eren papers de la dona morta. El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ja va apuntar dimarts que tot feia "sospitar que aquests fets estan lligats".

Per ordre cronològic, el primer crim és el de l'home de l'incendi, el segon el de la dona i el tercer el del periodista de l'Ajuntament.

El que encara no es coneix és la motivació dels crims.

 

Minut de silenci a la plaça de Sant Jaume

Paral·lelament, aquest dijous a les 12 del migdia s'ha fet un minut de silenci en memòria de David Caminada.

L'alcaldessa Ada Colau, representants dels grups municipals i treballadors de l'Ajuntament s'han unit en el record a plaça Sant Jaume, davant de l'ajuntament i molt a prop d'on va ser apunyalat l'home.

 

Aquest dijous al migdia s'ha fet un minut de silenci pel periodista mort apunyalat a la plaça de Sant Jaume (ACN / Blanca Blay)

 

 

Consistori consternat

La mort de Caminada ha deixat el consistori de Barcelona consternat. L'alcaldessa Ada Colau ha lloat en una piulada la figura del periodista, que feia anys que treballava al Departament de Comunicació de la ciutat:

 

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut