París

Tres morts i més d'un milió de cases sense llum pel temporal al sud de França

El fort temporal de vent al sud de França ha causat la mort de tres persones i ha obligat a activar l'alerta roja a nou departaments durant bona part de la jornada. A més, hi ha més d'un milió de cases sense electricitat. Un automobilista ha mort a causa de la caiguda d'un arbre sobre el seu vehicle al departament de les Landes, on també ha perdut la vida un altre home de 78 anys en rebre el cop d'un tros de ferralla arrossegat pel vent. La tercera víctima també ha resultat morta per un cop de vent. A Perpinyà, el vent ha arribat als 184 quilòmetres per hora i l'aeroport ha hagut de suspendre la seva activitat, igual que ha passat als aeròdroms de Bordeus i Tolosa.

Actualitzat
A més, el trànsit ferroviari ha quedat alterat a tota la zona com a conseqüència dels arbres que han caigut sobre les vies. Fins a nou departaments han arribat a estar en alerta roja i vint-i-un més es troben en alerta taronja.

Els forts vents han tirat a terra nombrosos pals d'alta tensió i fins a 1.700.000 cases s'han quedat sense electricitat. Les autoritats han prohibit la circulació de vehicles al departament de l'Aude, on s'esperen vents de fins a 150 quilòmetres per hora, i en altres departaments s'ha prohibit el trànsit de camions per carretera.

A Perpinyà, el vent va bufar a més de 180 quilòmetres per hora i va destrossar el mercat ambulant que s'hi havia instal·lat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut