Tres morts en l'incendi d'un habitatge a Rubí

Els bombers treballen amb la hipòtesi que les víctimes, que no s'havien confinat dins de casa, han mort per inhalació de fum

RedaccióActualitzat

Dues dones i un home han mort aquest matí en l'incendi en un bloc de pisos de Rubí, al Vallès Occidental, segons han confirmat l'Ajuntament i els Bombers de la Generalitat.

Es tracta d'un edifici de tres plantes. El foc s'ha declarat minuts abans de les 7 del matí i ha quedat extingit a les 7.18, segons els Bombers, que hi han desplaçat 11 dotacions procedents dels parcs de Rubí, Sabadell, Terrassa i Cerdanyola del Vallès. 

L'incendi ha afectat un bloc d'habitatges (@escalivat)

Pep Colàs, subinspector dels bombers i cap de la intervenció, ha explicat que ha estat una "extinció immediata", que s'ha resolt en 4 minuts.

"La mala sort és que estava situat just a l'entrada de l'edifici", ha afegit, cosa que impedia sortir-ne i que ha contribuït a escampar el fum a les plantes superiors.


Just després d'apagar el foc, els bombers han pogut entrar a veure com estaven els veïns, la majoria dels quals, una vintena, estaven confinats a casa seva.

Colàs ha confirmat que les tres víctimes les han trobat fora de casa, no saben per quin motiu.

Elena ha apuntat que la mort seria per inhalació, però ha remarcat que la investigació està en marxa.


La importància de confinar-se

Des del lloc dels fets, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha volgut recordar el consells dels bombers de "confinar-se quan hi ha aquestes situacions".

L'incendi ha causat una densa columna de fum visible des de la distància, que els bombers han pogut apreciar quan es desplaçaven per extingir-lo.

Colàs ha explicat que s'han rebut una trentena de trucades alertant de l'incendi.

El SEM ha atès cinc persones, ferides lleus (ACN/Marta Vidal)

Fins al lloc dels fets, al carrer Saragossa, també s'hi han desplaçat la Policia Local, els Mossos d'Esquadra i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha atès un total de 23 persones, totes donades d'alta allà mateix.

Fran Tébar, sotscap territorial d'Emergències Mèdiques, ha explicat que l'atenció s'ha fet per valorar si la inhalació de fums havia causat algun problema i per ansietat.

El conseller Elena ha afegit que psicòlegs del SEM han atès veïns i familiars de les víctimes.

El SEM ha atès cinc persones, ferides lleus (CCMA)

Abans que es declarés l'incendi, alguns veïns haurien sentit una explosió, segons testimonis recollits per Ràdio Rubí i pels bombers, que no han pogut confirmar-la.

Dues hores després de l'extinció, els Bombers han treballat en la revisió de l'estructura de l'edifici.

L'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, s'ha desplaçat al lloc dels fets. En una compareixença conjunta al costat del conseller Elena, ha declarat: "Avui és un dia molt trist per a la nostra ciutat."

 

ARXIVAT A:
Incendis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut