Jerusalem

Tres morts en el primer atemptat en territori israelià en més d'un any

Primer atemptat en territori israelià en més d'un any. Almenys tres persones han mort i una desena han quedat ferides en un atemptat suïcida en un centre comercial de la ciutat israeliana de Dimona, situada molt a prop de la frontera amb Egipte. Hamas ha reivindicat l'autoria de l'atemptat que, hores abans, s'atribuïa a les Brigades dels Màrtirs d'al-Aqsa. D'altra banda, a Cisjordània, dos palestins han mort aquesta matinada a mans de l'exèrcit israelià. Les forces de seguretat hebrees asseguren que es tractava de dos membres de la Jihad Islàmica.

Actualitzat
L'atemptat suïcida en territori israelià ha causat tres víctimes mortals, dues de les quals podrien ser els terroristes, i nou ferits. L'explosió ha estat a dos quarts de deu del matí, hora local, i, segons un canal de televisió, un dels terroristes ha estat abatut per la policia abans que pogués fer esclatar la càrrega explosiva.

Hamas ha reivindicat l'autoria de l'atemptat suïcida, malgrat que hores abans se l'havia atribuït la Brigada dels Màrtirs d'al-Aqsa, el braç militar d'Al-Fath. Els mitjans de comunicació israelians donen per fet que l'autoria és de Hamas i que els suïcides venien d'Hebron. Israel ha augmentat l'alerta a la frontera amb Egipte en les dues últimes setmanes pel risc que activistes palestins s'haguessin infiltrat en aquest país des de Gaza després de l'enderrocament de la tanca fronterera.

Dos membres de la Jihad Islàmica morts

Dos membres de la Jihad Islàmica han mort aquesta mateixa matinada i un altre ha quedat ferit greu a la ciutat cisjordana de Qabatiya en una incursió de l'exèrcit israelià al sud del territori palestí. Un dels suposats activistes ha mort a l'acte, mentre que un altre ho ha fet poc després.

L'exèrcit israelià, a més, ha anunciat la detenció de dos "sospitosos de terrorisme" en diferents punts de Cisjordània.

Anar al contingut