Jueus ultra-ortodoxos miren els soldats israelians a la part superior d'un vehicle blindat a Jerusalem.
Jueus ultraortodoxos miren els soldats israelians en un vehicle blindat a Jerusalem.
Ramallah

Tres morts a Israel a causa del temporal de neu

Tot i que la tempesta va amainant a poc a poc i ha deixat de nevar, desenes de localitats israelianes i palestines, incloses Jerusalem i Ramallah, segueixen aïllades des de dijous a la nit.

RedaccióActualitzat

Almenys tres persones han mort a Israel com a conseqüència del temporal de neu que castiga la part oriental de la Mediterrània. Les tres víctimes són dos civils, pel que sembla d'una tribu beduïna, que s'han vist arrossegats pel fort corrent d'un torrent al desert del Negev i un veí de la ciutat de Rishon Letzion, al sud de Tel Aviv, que ha caigut d'una teulada com a conseqüència del vent.

Tot i que la tempesta va amainant a poc a poc i ha deixat de nevar, desenes de localitats israelianes i palestines, incloses Jerusalem i Ramallah, segueixen aïllades des de dijous a la nit.

La situació a la serralada central que travessa Israel i Cisjordània de nord a sud és de complet aïllament i desenes de pobles i ciutats fa més de 48 hores que no tenen electricitat.

Aquesta nit les autoritats israelianes han obert la principal autopista que connecta Tel Aviv amb Jerusalem, però només al pas del transport públic i sota escorta policial. El tram més problemàtic es troba en els últims vint quilòmetres abans d'arribar a Jerusalem, una zona muntanyosa en la qual aquest dissabte s'han registrat acumulacions de fins a 70 centímetres de neu.

La direcció israeliana d'Emergències ha informat aquesta nit que més de vint carreteres, entre elles tres artèries vitals a Israel i Cisjordània, segueixen tallades.

Diumenge, dia laborable a Israel, les escoles i universitats seguiran tancats per les dificultats de desplaçament; a la ciutat, els principals carrers estan obertes al trànsit però encara presenten grans quantitats de neu.

El govern israelià ha demanat ajuda a l'exterior en les tasques de rescat a causa de les greus conseqüències d'un temporal que tots els experts consideren el pitjor de les últimes dècades i que ha provocat nombroses inundacions, talls de carreteres en tot el país i severes interrupcions per tot el país en el subministrament elèctric. A la Franja de Gaza, hi ha més de 100 ferits i unes 4.000 persones evacuades.

Segons la informació meteorològica, la tempesta de fred polar s'allunyarà en direcció a Jordània i Síria durant la nit.

Anar al contingut